Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Dačić
Povratak na članak

Hrvatske prijetnje o usporavanju Srbije EU integracijama su tragikomične

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske priopćilo je da podržavaju napore Srbije u približivanju EU, ali da za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa EU Srbija prethodno mora ispuniti određene uvjete

Komentari 90

ST
stomugromova
12:53 20.03.2016.

Sa Srbima nema iluzija.Dok je mvp bila drugarica Besna Pusić,stalno su iz smjera Srbije dolazile razne provokacije,kao da je RH kandidat za ulazak u EU,a ne Srbija.Nadam se ,nakon što će novoizabrana vlast razgovarati sa četnicima u Srbiji onako kako to oni zaslužuju.

VL
Avatar Tigar63
Tigar63
13:09 20.03.2016.

Dačiću kad vratiš radio Suboticu Hrvatima, prestaneš ih nazivati šokcima i bunjevcima, kad četnika šešelja izručiš Hagu onda će Hrvatska razmotriti možete li za 50 godina ući u europsku uniju. Inaće i mi Hrvati vas volimo kao i vi nas 91.

VL
KI
kinez14
13:42 20.03.2016.

Reče četnik i napravi pokolj u Srebrenici.

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
13:00 20.03.2016.

pa ata srbi misle da mogu uci onako kakvi jesu moraju se oni jos izmjenit da bi postali civilizirani pa tako i njihovi zakoni.traze i ocekuju puno a nista nedaju

VL
Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
13:55 20.03.2016.

VEČERNJAKOVCI GDJE VAM JE NESTAO HRVATSKI BARJAK SA ZADNJE STRANICE !!??

VL
DU
Deleted user
14:06 20.03.2016.

Miloševićev potrčko, nabroji jednoga Hrvata koji je ušao s oružjem u Srbiju, koji svojim političkim djelovanjem negira postojanje Srbije, koji je kao član vlade ikada na javnom mjestu zapalio srpsku zastavu i pozivao ljude na rat protiv Srbije? Srbija je u ratu bila agresor na četiri republike bivše Juge i sada pokušavate stvoriti atmosferu da su Hrvati, Albanci i Bošnjaci ti koji su "krivi" za loše susjedske odnose? što vi budete više pokušavali negirati svoju odgovornost i pokušavali ju "pravedno" raspodijeljiivati, to će se ostali narodi još više tome odupirati i na to ćete se morati naviknuti.

VL
IS
Iszrian
13:46 20.03.2016.

Ovo nije još ništa. Što je s položajem i pravima Hrvata u srbiji? Šarengradskom i Vukovarskom adom/otocima? Dokumentima o nestalima? Umjetninama koje su pokradene i odnesene u Beograd? Osim toga, uvjeren sam da bi nam komšije itekako zapaprile da su pozicije Hrvatske i Srbije obrnute.

VL
DU
Deleted user
13:44 20.03.2016.

Nisam nacionalist i nemam problema sa srbima ili bilo kojom drugom nacijom. Unatoč tome smatram da je komična politika susjedne nam države koja želi u europsku uniju, a brani svoju ultradesnu opciju i masovne ubojice.

VL
Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
13:56 20.03.2016.

MALI SLOBA je pravi zabavljač......tragikomična je bila vaša "bežanija" 95-te još si suze brišem od smijeha !!

VL
IV
Ivke15
12:50 20.03.2016.

Nedao Bog da ti nekoga spasavas.... Ti gledas samo svoju kozu da spases kao i Nikolic i Vucic. Zapad je bas odradio dobar posao pretvarajuci vas gubitnike u vlast u Srbiji. Ko moze biti bolji i podobni nego oni sto su optereceni 90'im. U principu vas trica ste birali izmedju Haga i poslusnosti.

VL
RZ
rebel.zg
13:44 20.03.2016.

Brate nas srbine, pravda mora bit zadovoljena, to nikako nije tragikomicno. Zbog svih nevinih poginulih i na jednoj i drugoj strane, vase guranje stvari pod tepih i izvrtanje istine je tragikomicno. Nema nikakve mrznje, zna se sta se desavalo i ko je odgovoran, tek kad se to rijesi onda mozemo dalje.

VL
CR
crocro
14:08 20.03.2016.

Hrvatska uopće ne blokira srbiju na putu ka EU. Prije više od 6 godina Hrvatska je darovala srbiji prijevod mjerila za pregovore sa EU koji prijevod je Hrvatsku stajao oko 8.000.000 eura, samo kako se srbija ne bi financijski trošila ali i kao znak potpore da se i ona priključi zajednici zemalja EU. Dakle, Hrvatska ne blokira Srbiju i gosp. Dačić i njegove kolege iz vlade šire paniku i propinju se na zadnje noge. DA, Hrvatska blokira pregovaračko poglavlje broj 23 i jasno je istaknula zašto blikira to pregovaračko poglavlje. Blokira ga zbog toga što se srbija samoproglasila nadležnom za ratne zločine počinjene na cijelom području bivše jugoslavije a to znači da je proglasila kompetenciju i nadležnost za navodne zločine koji su počinjeni na teritoriju Republike Hrvatske. Da li je to samoproglašenje normalna stvar, naravno da nije već je to nakaradna stvar koju su proizveli nadobudni srpski političari. Pa su po srbiji počeli "hapsiti" Hrvatske državljane koji su navodno počinili navodne zločine u Republici Hrvatskoj, pa ih montiranim procesima bacali u tamnice. E, neće tako ići jer morate shvatiti da vi više ne dominirate jugoslavijom jer Hrvatska više nije jugoslavija, vi možete samo biti nadležni za događaje na teritoriju srbije, ali i ne za teritorij Republike Hrvatske. Pa kada zakon proglasite ništavnim zauvijek, tada će vam biti odblokirano poglavlje 23, i vaš put u EU se može nastaviti. Sami ste ga zakočili i stavili si barijeru nakaradnim i nelogičnim postupkom. Niti jedna država na cijelom svijetu nikada ne bi proglasila nadležnost za teritorij neke druge suverene države, jedino je to učinila srbija, računajući da još postoji jugoslavija i da je srbija ta koja ima sve nadležnosti kao u jugoslaviji. Oni su naučeni živjeti nasilno, oni su naučeni biti dominanti nad drugima, oni su naučeni biti glavni, oni misle da su uvijek u pravu, oni misle da imaju privilegije, oni misle da su izuzeti svih pravila koja drugi moraju ispunjavati i misle da su im svuda vrata otvorena samo da trebaju ući i to bez kucanja, a kamoli da skinu cipele, već da samo mogu ušetati na crveni tepih. Neće tako ići umišljenici. Poglavlje 23 može biti blokirano i 23 godine a Hrvatska se neće pred nikim ponižavati da bi se vi uzvisili. Prošlo svršeno vrijeme. A sada će te svijetu objasniti kako to da ste proglasili nadležnost za događaje koji su se navodno događali na samostalnim i suverenim državama bivše jugoslavije a to znači kao mali haški tribunal, a jugoslavija više ne postoji. Pripremite objašnjenje jer će to ov vas Europa sigurno i brzo tražiti, kao i to da se spustite na zemlju.

VL
ML
mladenov
15:15 20.03.2016.

baš tako Ivice...nijedna se regija u svetu ne bavi nekom drugom kao hrvatska Srbijom...pusti ih nek mažu oči svojim nacionalistima...pola hrvatske misli da se može od mržnje živeti...ne mogu se oni nu sa Slovenijom nositi a kamoli sa Srbijom.

VL
Avatar SarmaKarma
SarmaKarma
14:33 20.03.2016.

Da sebi posvecujete 5% paznje kojom obasipate Srbiju - Hrvatska bi procvetala ekonomski. Ovako - baljezgate na dnevnoj bazi i sve vise tonete u mulj iz kojeg vas nije iscupalo clanstvo u UE/EU !!

VL
FO
ForeignLegion1987
17:07 20.03.2016.

ne da ce hrvatska usporiti,,,nego dotalno zaustaviti,,,dok god se ne rijese nek apitanjama ona su,,,gdje su nestali branitelji ,,,kad ce konacno srpski zlocinci biti pohapseni i kad ce uhapsiti seselja,,i ostale ludake,,,i jos puno toga,,,europi ne trebaju,,,divljaci

VL
MA
MarkoKosmicki
13:47 20.03.2016.

jednom ce i srbski narod shvatiti da s ovakvim politicarima nece daleko stici,barem se nadam........................

VL
Avatar SarmaKarma
SarmaKarma
14:29 20.03.2016.

Ivica Dacic vam je odrzao lekciju iz uctivosti i pameti u izjavama i tu se nema sta dodavati. Naravno - nerealno je ocekivati da se opamete ljudi poput vaseg ministra branitelja Petrova - ali treba biti uzdrzan i po potrebi vas stavljati na totalni ignore !!

VL
Avatar mama mia
mama mia
14:31 20.03.2016.

Moglo bi doči do incidenta u Piranskom zaljevu tako nešto je izjavila naša Kraljica

VL
Avatar Oneill
Oneill
13:15 20.03.2016.

Pa ti da zivis na ovoj teritorije je tragedije a kad otvoris usta izlazi samo mrznja i nerazum sram da te bude.

VL
KA
kamenjar0404
17:54 20.03.2016.

A sto bi mali Sloba rekao da mi u Hrvatskoj javno palimo zastave Srbije kao sto se Srbi tim izivljavaju i dice!!!!! Dacicu samo vas Albancima i Turcima treba prepustiti a ne u EU !!!!! EU je demokratska tvorevina i nije za divljake srbe!!!!!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.