Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glas hrvatske žrtve

Hrvatske domoljubne žene prosvjedovat će u Haagu

haag, domovinski rat (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
13.11.2011.
u 16:15

Prosvjed će se održati u utorak, za vrijeme konferencije Globalno naslijeđe Međunarodnog kaznenog suda za zemlje bivše Jugoslavije.

Prosvjed hrvatskih domoljubnih žena pod nazivom „Mi smo glas hrvatske žrtve“ održat će se u Den Haagu u utorak tijekom konferencije pod nazivom Globalno naslijeđe Međunarodnog kaznenog suda za zemlje bivše Jugoslavije.

Predsjednica udruge Žene u Domovinskom ratu - Zadar, Ivana Haberle uoči puta nam je rekla da prosvjedom žele dignuti glas hrvatske žene, majke, braniteljice, prognanice, patnice, a na prosvjedu će sudjelovati osamdesetak žena iz svih gradova Hrvatske. One će, kako nam je rečeno, u vrijeme konferencije čitati imena poginulih branitelja i upozoriti na nepravdu haaškog suda prema hrvatskim žrtvama, ali i braniteljima.

- Na konferenciji pod sponzorstvom više država, a koja će se održati u utorak i srijedu će sudjelovati Otvoreno društvo - Inicijativa za pravdu iz Srbije. Prema našim informacijama oni će inzistirati na još većem broju optužnica protiv hrvatskih branitelja i to najviše za rat u Bosni i Hercegovini. Konferencija se održava na 20.godišnjicu stradanja Vukovara u kojem je ubijeno 3.000 ljudi. Grad je razoren do temelja, a stanovnici su protjerani i prognani. Stoga ćemo u Haagu prosvjedovati tijekom konferencije i dići glas protiv nepravednih odluka Suda vezano za hrvatske žrtve, ali i naglasiti nezadovoljstvo radom Međunarodnog kaznenog Suda za zemlje bivše Jugoslavije - istakla je Ivana Haberle predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu - Zadar, iz koje u letku kojeg će dijeliti u Haagu, navode sve hrvatske žrtve u Domovinskom ratu, te se ističe nepravda presudama hrvatskim generalima.

- Sud je trebao donijeti pravdu hrvatskim žrtvama u mjestima kao što s Vukovar, Voćin i Škabrnja. Međutim, umjesto da optuže i osude zločince odgovorne za uništenje Vukovara, za pogibiju tisuća ljudi i etničko čišćenje stotina tisuća ljudi, Sud je osudio naše osloboditelje, Antu Gotovinu i Mladena Markača, koji su nas branili kada svijet to nije htio učiniti - ističe se u letku Udruge.

Komentara 62

OB
-obrisani-
16:21 13.11.2011.

glupe babe....opet ih Zločinački HDZ...instrumentalizira...

OB
-obrisani-
16:27 13.11.2011.

glupe babetine.....pa nije nikakva obrana ničega ako. . pobiješ 677 staraca...i zapališ 220...seoskih kuća i imanja....eee ebo vas onaj ko vam plaća put

OB
-obrisani-
16:44 13.11.2011.

ne sebe,,,,već tebe.....babunu,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije