Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plan građenja

Hrvatske ceste kreću s gradnjom mosta na Savi kod Gradiške

Ilustracija
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
25.05.2018.
u 10:12

HAC će najviše ove godine uložiti za građenje na autocesti Beli Manastir – granica BiH i to 104 milijuna kuna

Vlada je jučer dala suglasnost Hrvatskim cestama na Plan građenja i održavanja državnih cesta za 2018., a kojim su predviđena ukupna ulaganja u iznosu od 2,95 milijardi kuna. U građenje i održavanje državnih cesta ove godine bi tako trebalo biti uloženo 2,1 milijardu kuna od čega u izgradnju 1,2 milijarde kuna. Ostala ulaganja, koja uključuju, među ostalim, financijske izdatke i sufinanciranje županijskih uprava za ceste, iznose 776,9 milijuna kuna.

Ključne kapitalne investicije Hrvatskih cesta u ovoj godini su Pelješki most, multimodalna platforma splitske aglomeracije Solin – Stobreč – Dugi Rat – Omiš, brza cesta Okučani – Stara Gradiška i most Sava, most Odra, Podravski ipsilon, obilaznica Petrijevaca, spojna cesta Zabok – Krapina te čvor Škurinje – luka Rijeka.

Vlada je dala suglasnost i Hrvatskim autocestama na Plan građenja i održavanja autocesta za 2018., a koji je “težak” 638,7 milijuna kuna. HAC će u građenje uložiti 228 milijuna kuna, u izvanredno održavanje 319 milijuna kuna, a u redovno 90,4 milijuna kuna.

HAC će najviše ove godine uložiti za građenje na autocesti Beli Manastir – granica BiH i to 104 milijuna kuna.

Ilustracija
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije