Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilateralni susret

Hrvatska zainteresirana za jačanje gospodarske suradnje s Kosovom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
01.06.2017.
u 15:45

Plenković i Thaçi razgovarali su o statusu hrvatske manjine na Kosovu.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković razgovarao je danas u Banskim dvorima s predsjednikom Republike Kosovo Hashimom Thaçijem o političkim i gospodarskim odnosima dviju zemalja, priopćili su iz Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Predsjednik Vlade bilateralne je odnose ocijenio vrlo dobrim i prijateljskim. Naglasio je da Hrvatska Kosovu pruža kontinuiranu pomoć u procesu europskih integracija i u jačanju kapaciteta za provedbu SSP-a. 

- Hrvatska će, s Njemačkom i Poljskom, u lipnju 2017. godine, započeti provedbu Twinning projekta „Podrška institucijama Kosova u provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju“, kazao je predsjednik Vlade Plenković.

Plenković i Thaçi razgovarali su o statusu hrvatske manjine na Kosovu. Obostrano je izražena potreba jačanja trgovinske razmjene, koja je u 2016. godini iznosila 68 milijuna eura. Istaknuto je da je Hrvatska zainteresirana za jačanje gospodarske suradnje s Kosovom u sektorima energetike, građevinskog sektora i izgradnji infrastrukture, osobito željezničke, informacijskoj tehnologiji i telekomunikacijama.

Predsjednik Republike Kosovo Hashim Thaçi zahvalio je na potpori koju Republika Hrvatska daje Kosovu, uključujući i sudjelovanje u KFOR-u.

Komentara 12

HR
Hrvatska
15:54 01.06.2017.

Nas premijer brine o hrvatskom narodu. Bravo.

DO
domljani
01:30 02.06.2017.

neka hrvatska i kosovo usreći s konzumom

Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
21:14 01.06.2017.

dobro da nemamo druge probleme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije