Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVO TRAŽI BOLJE UVJETE
Povratak na članak

Hrvatska za zdravlje građana izdvaja pet puta manje nego Njemačka ili Austrija

Pred glavnim ulazom Rebra okupili su se većinom medicinske sestre i tehničari jer liječnici nemaju pravo na štrajk

Komentari 10

LE
lenger
20:16 04.09.2019.

Ovo nije stvar štrajka nego stvar čiste matematike: drzave daju onolko koliko ljudi uplate odnosno koliko po zakonu svaki odrasli mora platiti. Prosiječni Nizozemac plati 144 eura mjesečno a prosiječni Hrvat oko 10 i to je to.

VL
MA
mare100
20:17 04.09.2019.

Logično da uplaćuje manje jer su i primanja manja.U Njemackoj radniku odbija 8,3%,a u Hrvatskoj 11,98% od bruto primanja logično da sam pojedinac u Njemačkoj uplaćuje više jer mu je bruto minimalne plaće tri puta veći.

VL
DU
Deleted user
20:12 04.09.2019.

42 godina radnog staža u zdravstvu u Njemačkoj, moram jednostavno reći da se u članku (što se njemačkih plaća tiče) širi svijesno i namjerno neistina. Za često krajnje sramotan "rad", neodgovornost i bezobrazluk su i sestre i tehničari preplaćeni. Nee svi - časnim iznimkama svaka čast - ali većina je.

VL
MA
Markos
19:44 04.09.2019.

Manje ovo, manje ono u naslovima VL...A zašto ne napišete u naslovu, da Hrvatska daje više od Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije?!?

VL
DU
Deleted user
08:57 05.09.2019.

...zapadno zdrastvo, gdje i mi spadamo, ustvari nije zdrastvo vec bolesnoća. Zašto? Zato što medikamente koje proizvodi Farma obrađuju simptome bolesti i stvaraju, kroz vrijeme zbog svojih nuspojava, još više bolesti nego što ih je čovijek imao umjesto da se brinu o uzroku bolesti - ne, oni se brinu o simptomima. I sada se čudimo zašto ima sve više bolesti i zdrastvo je u problemima. Kada obolite počnete sa jednom tabletom a nakon nekog vremena već imate punu šaku koju morate gutati. Krasna zarada za industriju ljekova i njihove dioničare. Bravo, samo tako treba nastaviti, pa se sada čudimo zašto za neke bolesti nema lijeka. To nije zato što ga ne mogu pronaći već zato što se na zdravom čovijeku ne može zaraditi. E šta sada? Hm, treba malo razmisliti i izbarati ispravan put !?

VL
DU
Deleted user
08:14 05.09.2019.

Najbolje da im građani uplaćuju svu svoju plaću. Uzalud kraj takve korupcije i nepotizma. A da su predani, požrtvovni, savjesni...Prije svojih iskustava po našim vrlim bolnicama još bih im i povjerovala. Čast izuzecima. Gospodo i dame u zdravstvu, novca ima dovoljno, ali okrenite se oko sebe i počistite kukolj pa će biti. Naše zdravstvene ustanove sa ovakvim kadrovima, u većem dijelu lijenih, bahatih, neljubaznih, nemarnih, je dno dna. Ono, čak i u slučaju benignih stanja prije obraćanja u takve zdravstvene ustanove prvo moraš sastaviti oporuku. Dva puta se sama uvjerih - dođeš i umalo krepaš samo tako. Ruski rulet. A ovo uspoređivanje sa drugim zemljama, poštedite me te površnosti i mazanja očiju. Pogledajte te druge države kako su uređene, postoji odgovornost za postupke, poreze, davanja iz plaće itd. pa mi onda pričajte kako drugdje netko ima više. Ima, ali uz to ide gro onoga čega kod nas nema: radne etike, ljudskosti, aparati su u pogonu cijeli dan, a ne samo ujutro, nema bahatluka, kad se pogriješi pacijentu se pomogne, a ne skriva greška pa pacijent ako preživi pričat će, i to još uz općepoznati ego kao kuća, tko te šljivi mod...Da, utopija je to za Balkan. Ne podržavam nikoga sa ovakvim zahtjevima: hoću veću plaću, a ostalo me baš briga, sve ostaje isto. I kako mislite onda da vam sustav funkcionira? Zašto bi mi itko uzimao više za ovakvo zdravstvo? Rasipa se, mulja, ponašanje zaposlenika grooozno, odgovornost ne postoji, pacijent nema zaštitu...

VL
DU
Deleted user
22:01 04.09.2019.

Proračunom manipulira vlada! Ima novca za Bandićeve egzibicije u Zagrebu jer ih ucjenjuje u Saboru. Ima novca za BH hrvate jer su značajna glasačka ruka. Ima novca za mlade vojne i policijske penziće bez dana radnog staža. Ima novca sa potplaćivanja lokalnih političara radi glasova božanstvenoj stranci/koji kvadrat asvalta 2cm debljine na travu da zacrni put/koja organizira odgovarajuće derneke sa pečenim jancima. itd. Nema novca za zdravlje bolesne nacije!!!!!! Plenkija za glavnog iscjelitelja!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.