Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrivanje spomenika Tepiću

Hrvatska uputila oštar prosvjed: Srbija se nije spremna suočiti sa ulogom u krvavom raspadu SFRJ!

Marija Pejčinović Burić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
02.10.2017.
u 15:09

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i ovom prigodom ukazuje na neprihvatljivost ovakvih odluka i poteza srbijanskih vlasti

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u petak je izrazilo oštar prosvjed veleposlanici Republike Srbije u Zagrebu Miri Nikolić zbog otkrivanja spomenika Milanu Tepiću.

Otkrivanje spomenika „narodnom heroju oslobodilačkog rata“ majoru Tepiću, uz visoke državne počasti, potvrđuje da Republika Srbija i dalje nije spremna suočiti se s prošlošću i svojom ulogom u krvavom raspadu bivše SFRJ, kažu iz MVEP-a.

Major bivše JNA Milan Tepić, je 29. rujna 1991. godine izazvao eksploziju 170 tona streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava u vojnom skladištu na Barutani u Bjelovaru. Namjera majora JNA bila je izazvati eksploziju čitavog skladišta koja bi, da ga u tome sumanutom naumu nisu spriječili herojski hrvatski branitelji, cijeli grad Bjelovar sravnila sa zemljom. Tom prilikom poginula su jedanaestorica hrvatskih branitelja.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je još 7. ožujka 2017. godine, povodom donošenja Zaključka Vlade Republike Srbije o podizanju i financiranju spomenika majoru Tepiću, izrazilo svoj oštar prosvjed.

MVEP i ovom prigodom ukazuje na neprihvatljivost ovakvih odluka i poteza srbijanskih vlasti, koje su u suprotnosti s nastojanjima Republike Hrvatske da, bez obzira na ne tako davnu agresiju Republike Srbije i JNA na Republiku Hrvatsku, izgrađuje dobrosusjedske odnose, ističu sa Zrinjevca.

Ključne riječi

Komentara 161

DU
Deleted user
15:43 02.10.2017.

dzabe vam ta prepiska, cejeni imaju istu politiku vec 100 godina ......prekinite diplomatske odnose i zabranite ulaz u hrvatsku notornim chetnicima, pa i celnicima spc a.......njihova retorika je i stav o ratu isti, ako ne i gori

IV
ivica.vranjic
15:32 02.10.2017.

koje nije bilo razminirano. Trojica branitelja su poginula prije toga u borbama s jugoarmijom. Ali osim tih poginulih Hrvata ubio je i nekoliko vojnika jugoarmije kojima nije dozvolio predaju te i samog sebe. To je herojstvo? To je bolesna budala kojoj sad srbi dižu spomenik zato što im to politički jedino preostaje. Sutra će se odcijepit Vojvodina, Sandžak, prekosutra tko zna tko. A oni dižu spomenike bolesnicima.

Avatar mali_Radojica- hibridni ratnik
mali_Radojica- hibridni ratnik
17:51 02.10.2017.

U Hrvatskoj atmosfera kao da se rat juče završio. A ovi naši idioti podigli spomenik Tepiću (zaslužio zato što je imao jaja) 26 godina kasnije. Zašto baš sada? Zato što oba establishmenta funkcionišu na istom principu - principu tradicionalnih omraza. Vučić lukavo pažnju javnosti odvlači na iscenirani sukob sa Hrvatima (po ko zna koji put) pa je iz naftalina izvukao nesrećnog Tepića da bi relativizovao veleizdajnički akt davanja legitimiteta vladi ratnog zločinca, Ramusha Haradinaja. That's all about.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije