Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad temperatura

Hrvatska u minusima, na cestama poledica i magla. Evo kakvo će vrijeme biti večeras

hladnoća
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31.12.2016.
u 08:28

Hrvatska se jutros probudila na vrlo niskim temperaturama. U Zagrebu je izmjereno minus 8 Celzijevih stupnjeva

U 7 sati u Bednji, Crnom Lugu (NP Risnjak) i Otočcu izmjereno je minus 12 Celzijevih stupnjeva. U Gospiću i Plitvičkim jezerima minus 11, dok je minus 10 stupnjeva izmjereno u Karlovcu. U Zagrebu na mjernoj postaji Maksimir izmjereno je minus 8, jednako kao i u Osijeku. 

Prema prognozama DHMZ-a danas će biti sunčano uz malu, a povremeno i umjerenu naoblaku, češće u kopnenim područjima. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, prijepodne još ponegdje s jakim udarima, a na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6 u unutrašnjosti te od 9 do 13 °C na Jadranu. Novogodišnja će noć biti hladna pa se dobro obucite ako ćete Novu godinu dočekati negdje na otvorenome.

Prvog dana Nove godine najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -8 do -4, na Jadranu od 2 do 6, a najviša dnevna uglavnom između 3 i 7, naJadranu 12 i 14 °C.

Oprez na cestama

Iz HAK-a su priopćili da je zbog zapaljenog vozila na 125. km autoceste A3 Bregana-Lipovac, 2 km prije čvora Novska u smjeru istoka vozi se usporeno. Na autocesti A1 kod čvora Jastrebarsko zbog slijetanja vozila upozoravaju se vozači da smanje brzinu. Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb te državna cesta DC1 između Karlovca i Splita otvorene su za sve skupine vozila.

U većem dijelu zemlje, zbog niskih temperatura, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima pa se vozači pozivaju na oprez. Na autocesti A1 između Lučkog i Karlovca magla mjestimice smanjuje vidljivost. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine.

> > Ludih dočeka Nove godine ne nedostaje na Jadranu - evo gdje se možete najbolje zabaviti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije