Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27. obljetnica

Hrvatska slavi Dan državnosti, stigle čestitke pape Franje, Putina i Trumpa

Hrvoje Jelavic/PIXSELL / Ilustracija
25.06.2018.
u 06:30

Građanima je praznik čestitao premijer Plenković. Podsjetio je na dosad ostvarene ciljeve i najavio odlučan nastavak reformi

Hrvatska danas slavi Dan državnosti u spomen na 25. lipnja 1991. kada je Hrvatski sabor deklaracijom proglasio suverenost i samostalnost RH.

Čestitajući građanima taj važan praznik, premijer Andrej Plenković naglasio je kako je ta odluka Sabora bila odlučujući korak prema slobodnoj i suverenoj državi. Podsjetio je na to da je Hrvatska u međuvremenu ušla u NATO i EU, a kad je riječ o novim ciljevima, poručio je kako njegova vlada odlučno nastavlja s reformama.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavila je da je primila čestitke brojnih stranih državnika, među njima pape Franje, američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskog Vladimira Putina.

Takve su čestitke uobičajena diplomatska praksa, a predsjednica je objavila i neke citate u kojima, primjerice, Putin i Trump naglašavaju važnost suradnje i partnerstva svojih zemalja s Hrvatskom.      

Komentara 31

RZ
Rob Zidovi
07:10 25.06.2018.

Plenković posjetio Hrvate na ostvarene ciljeve.... kako lijepo zvuči.... Hrvatima je ostvareni cilj da imaju normaln život... redovite plaće i da ne bježe u druge zemlje svijeta...

ME
Menjik
07:11 25.06.2018.

jel i sdp slavi?

SO
Somelier
09:28 25.06.2018.

Zašto Plenković ili precednica ne podsjete kako je na taj dan Račan sa svojima napustio sjednicu kada se izglasavala samostalnost Hrvatske. Račan je tražio konfederaciju sa Jugoslavijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije