Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Hrvatska pošta moli građane koji se nalaze u samoizolaciji da fizički ne pristupaju poštarima

Hrvatska pošta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.03.2020.
u 14:17

Pošiljke iz međunarodnih tokova pristižu kako je moguće s obzirom na prijevoznike, a nakon primitka u sustav pripremaju se za dostavu i normalno se uručuju.

Hrvatska pošta svakim danom prilagođava mjere zaštite koje su nužne zbog izbjegavanja širenja zaraze koronavirusom.

Radno vrijeme svih poštanskih ureda u doba epidemije prilagođava se lokacijama na kojima se nalaze, a na području čitave RH radit će najdulje do 18:00 sati.

Također, zaposlenici se prema području ugroze pojačano opskrbljuju zaštitnim sredstvima (maske i rukavice) i sredstvima za dezinfekciju.

Isto tako, u svim poštanskim uredima uvedena su pravila o razmaku kojih se korisnici trebaju pridržavati, a sukladno s rizikom uvodi se i ograničenje koliko smije biti korisnika u svakom trenutku u samoj korisničkoj prostoriji.

Dostava pošiljaka organizirana je uz mjere opreza, a poštari moraju izbjegavati svaki neposredan kontakt s korisnicima, stoga će sve pošiljke koje se mogu ubaciti u kućni kovčežić tako biti i uručene uz najavu na portafon.

Paketi se dostavljaju, ali uz povećane mjere opreza pri uručenju.

Pošiljke iz međunarodnih tokova pristižu kako je moguće s obzirom na prijevoznike, a nakon primitka u sustav pripremaju se za dostavu i normalno se uručuju. 

Hrvatska pošta moli građane koji se nalaze u samoizolaciji da fizički ne pristupaju poštarima, nego da se prema njima ponašaju jednako odgovorno kao i prema ostatku zajednice. Dogovorom putem portafona može se izbjeći kontakt te uručiti pošiljka.

Komentara 1

VO
volimnju
20:52 17.03.2020.

a ne bi zaštitili svoje ljude koji rade na šalterima bez ikakve zaštite. glavno da ih tjerate da nam nude sve i svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije