Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ PANDEMIJOM NAJPOGOĐENIJOJ ČLANICI UNIJE

Hrvatska ponudila Češkoj liječenje desetak njenih COVID bolesnika

Koronavirus u Češkoj
Foto: REUTERS
1/2
17.03.2021.
u 14:42

Ministar Grlić Radman zahvalio češkom kolegi na pomoći Hrvatskoj nakon potresa

Hrvatska je ponudila Češkoj, čiji je bolnički sustav potpuno opterećen COVID bolesnicima, da primi na liječenje desetak njenih pacijenata. Tu je ponudu jučer u Zagrebu iznio hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman češkom kolegi Tomášu Petříčeku.

Ponuda da hrvatske bolnice zbrinu desetak pacijenata izraz je solidarnosti, a neke su druge države već učinile isto pa se tako češki pacijenti liječe u Njemačkoj i Poljskoj. Češkog je novinara zanimalo mogu li češke pacijente liječiti pripadnici češke manjine iz Hrvatske, na što je hrvatski ministar odgovorio pozitivno.

VIDEO: Plenković o obustavi primjene cjepiva AstraZenece

Češka je sada koronavirusom najpogođenija zemlja EU.

Prema podacima Europskog centra za sprečavanja i kontrolu bolesti, u posljednja dva tjedna na 100 tisuća stanovnika ima 1572 zaražena, dok je Hrvatska na 162. Hrvatski šef diplomacije zahvalio je češkom kolegi na pomoći koju je Češka pružila Hrvatskoj nakon razornih potresa, nazvavši je “snažnom gestom solidarnosti” koja govori o prijateljskom odnosima. Češki ministar kazao je da ga je hrvatski kolega informirao o tome što Hrvatska poduzima za sigurnost stranih turista tijekom sezone te da mu je kazao da Hrvatska razmatra prioritetno cijepljenje turističkih djelatnika.

O sustavu “Stay safe in Croatia”, koji će turistima davati sve informacije o njihovoj epidemiološkoj sigurnosti, kazao je da bi se mogao primijeniti i u njihovoj zemlji.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije