Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEROJI U BOJI

Hrvatska policija ima jedinstvenu izložbu na Instagramu: 'Do sada su bili crno-bijeli. Od danas su ti heroji – u boji'

Na Memorijalnom groblju odana počast žrtvama Vukovara
Dubravka Petric/PIXSELL
18.11.2021.
u 23:19

U svakoj od 50 objava iz arhive Muzeja policije prva je fotografija novo generirani kolor dok je druga crno-bijeli izvornik i svaka od njih priča jedan dio povijesti

Crno-bijele fotografije Domovinskog rata od sad su u boji i to objavljene u formi izložbe pod imenom "Heroji u boji" na Instagramu. Riječ je o jedinstvenom projektu policije, pri čemu je korištena povijesna građa Muzeja policije. 

- Ideja iza instagram izložbe su izvorne crno-bijele fotografije sa 35mm filma obojane uz pomoć machine learninga - navode iz Policijske uprave osječko-baranjska.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heroji u boji (@herojiuboji)

U svakoj od 50 objava iz arhive Muzeja policije prva je fotografija novo generirani kolor dok je druga crno-bijeli izvornik i svaka od njih priča jedan dio povijesti, neizvjesnosti i hrabrosti kroz četiri burne godine (1991. do 1995.) stvaranja slobodne i samostalne države koju danas poznajemo.

- A hrvatska je policija tom stvaranju dala nemjerljiv doprinos i do sada su junaci s ovih fotografija bili crno-bijeli. Od danas su ti heroji – u boji, podsjećaju iz policije. 


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije