Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatska okovana zimskim uvjetima, snijeg će prestati sredinom dana

kolona u zagrebu
Željko Hladika/PIXSELL
31.01.2010.
u 10:27

Sredinom dana u većini krajeva snijeg će prestati, a u noći se očekuje i djelomično razvedravanje. Temperatura u unutrašnjosti između -3 i 1 stupnjeva Celzija, na sjevernom dijelu Jadrana od 1 do 6, a na južnom između 7 i 12 stupnjeva Celzija.

Nakon jučerašnje kiše koja se u dodiru s tlom ledila, te izazvala pune čekaonice na traumatološkim odjelima, zimski uvjeti diljem zemlje, praćeni snijegom I poledicom, I danas su “okovali” Hrvatsku.

Sredinom dana u većini krajeva snijeg će prestati, a u noći se očekuje i djelomično razvedravanje. Na Jadranu jutro i dio prijepodneva će biti oblačno, na sjevernom dijelu mjestimice uz slab snijeg dok će na južnom dijelu padati mjestimična kiša, a zatim se očekuje djelomično razvedravanje, najprije na srednjem Jadranu.

Temperatura u unutrašnjosti između -3 i 1 stupnjeva Celzija, na sjevernom dijelu Jadrana od 1 do 6, a na južnom između 7 i 12 stupnjeva Celzija.

Kako javlja Hrvatski auto-klub, zbog olujnog vjetra dionicom autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, te Jadranskom magistralom D 8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene mogu prometovati samo osobna vozila. Na dionici autoceste A 1, Prgomet-Šestanovac povremeno pada tuča. Na Jadranskoj magistrali D 8 između Bakra i Senja, te Paškim i Krčkim mostovima zabrana je prometovanja za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Senja do Karlobaga dodatno i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom i na toj dionici vrijede i zimski uvjeti.

Snijeg otežava promet u središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog pravca kojim mogu prometovati iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Istri, te obrnuto.

Iz HAK-a također upozoravaju da opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u ostatku zemlje, a zbog niskih temperatura mjestimice je moguća i poledica. Zbog sniježne vijavice, državne ceste: D 25 Gospić-Karlobag i D 506 Dobroselo – Mazin zatvorene su za sav promet dok jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić.

 

Ključne riječi

Komentara 3

TO
tom
11:20 31.01.2010.

riješenje je tu krajnje jednostavno: ČAČIĆU ralicu na auto i zima će umrijeti! zauvijek!

DH
dalibor.hren
11:25 31.01.2010.

Kaj možemo? Globalno zatopljenje, a račun za plin 1400,00 kuna

DE
Deprimirani
11:11 31.01.2010.

Ma prestati će vam za par minuta ta crkavica od par cm. Što ste se svi uskokodakali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije