Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski dan u moskvi

Hrvatska nije velika, ali je zanimljiva i za posjet i za investicije, kazao je Sergej Galkin

Ministar Cappelli s ruskim kolegom Sergejem Galkinom predstavio je hrvatski turizam pred sto ruskih partnera
Foto: HTZ
1/2
31.01.2020.
u 12:30

Ministar Cappelli s ruskim kolegom Sergejem Galkinom predstavio je hrvatski turizam pred sto ruskih partnera

Hrvatski turizam jučer je gostovao u Moskvi. Hrvatska turistička zajednica i njezino moskovsko predstavništvo organizirali su cjelodnevno događanje, Dan hrvatskog turizma, tijekom kojeg je prezentirana cjelokupna turistička ponuda Hrvatske, ali i učvršćena i proširena suradnja s ruskim partnerima. Interes ruske strane premašio je očekivanja pa se poslovnom dijelu programa uz 35 predstavnika hrvatskog turizma odazvalo više od sto ruskih subjekata iz turističkog sektora, predstavnici ruskih medija i uzvanici iz ruskog javnog i političkog života.

– Hrvatska pridaje važnost promicanju suradnje s Ruskom Federacijom na svim područjima od zajedničkog interesa, stoga nam je cilj jačati prepoznatljivost Hrvatske na ruskom tržištu. Posebno velik potencijal postoji u području zdravstvenog turizma, odnosno specifičnih zdravstveno-turističkih aranžmana i organiziranih dolazaka turista i pacijenata. Hrvatska je sve popularnija među gostima iz Rusije te nam je iznimno drago što najveći ruski turoperatori uviđaju naš kontinuiran rad na unapređenju kvalitete te i ove godine stvaraju dodatne ponude za Hrvatsku – kazao je ministar Gari Cappelli, koji se sastao sa Sergejem Sergejevičem Galkinom, zamjenikom ministra ekonomskog razvoja zaduženim za sektor turizma, te Sergejem Čerjominom, ministrom u gradskoj vlasti Moskve i šefom odjela za vanjsko-ekonomsku djelatnost i međunarodne odnose.

Zamjenik ministra Galkin poručio je da Hrvatska geografski nije velika zemlja, ali da je strateški interesantna i za investicije u turizmu i kao odmorišna destinacija Rusa s obzirom na to da nudi sve što ruski turisti traže, prije svega sigurnost i kvalitetu. Smatra i da Hrvatska treba poticati ulaganja u nove smještajne kapacitete. Lani je, inače, Hrvatsku posjetilo 14 posto više gostiju iz Rusije, koji su ostvarili šest posto više noćenja nego 2018., a u ovoj godini, vijesti su iz Moskve, porast broja ruskih gostiju mogao bi biti i veći.

– Odlučili smo se u Rusiji, umjesto klasičnog sajamskog nastupa, predstaviti cjelodnevnim događanjem i na jednom mjestu organizirati veliku poslovnu radionicu, ali i zabavni program i tako predstaviti našu kulturnu baštinu, gastronomiju i modu. Naš promotivni iskorak rezultirao je iznimno velikim interesom partnera, a vjerujem da ćemo kroz susret s predstavnicima Ruskog udruženja turističkih agencija i turoperatora ATOR i turističke organizacije Rusije Rosturizam doći do novih konkretnih rješenja usmjerenih na daljnji rast pozitivnih trendova s ruskog emitivnog tržišta – kaže direktor Staničić.

Na Danu hrvatskog turizma sudjeluju i turističke zajednice Zagreba, Crikvenice, Kvarnera, Zagrebačke i Šibenske županije, Croatia Airlines, Valamar Riviera, Falkensteiner hotels, Katarinaline, Zračna luka Zadar i drugi.

VIDEO Dani poslova u turizmu u Osijeku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije