Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER PLENKOVIĆ

'Hrvatska nema nikakve ambicije utjecati na objave u slovenskim medijima'

Andrej Plenković
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
09.04.2019.
u 19:55

"Arbitražni postupak je nepovratno kompromitiran zbog ponašanja slovenske strane", rekao je hrvatski premijer.

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u utorak u Zagrebu da politika njegove vlade nije utjecati na objave u slovenskim medijima, nakon što je slovenski POP-tv objavio da je posrednik hrvatske vlade pokušao zaustaviti emitiranje reportaže o tome da je SOA navodno prisluškivala slovensku stranu u vrijeme arbitražnog postupka.

Nakon što je slovenski premijer Marjan Šarec ranije izjavio da ga zabrinjava hrvatsko ponašanje jer je navodno hrvatska obavještajna služba SOA prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra u arbitražnom postupku o granici Jerneja Sekoleca i slovensku dužnosnicu Simonu Drenik kako bi diskreditirala arbitražni proces, priča je u ponedjeljak dodatna eskalirala.

Televizija POP-TV objavila je da je posrednik hrvatske vlade Ivan Tolj, prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj, pokušao zaustaviti emitiranje reportaže te televizijske postaje o prisluškivanju.

"Hrvatska vlada nema ni mogućnosti niti ambiciju, niti je naša politika utjecati na bilo kakve objave u slovenskim medijima", rekao je Plenković novinarima u zračnoj luci u Zagrebu.

U zračnu luku u utorak navečer sletio je kineski premijer Li Keqiang. 

"Arbitražni postupak je nepovratno kompromitiran zbog ponašanja slovenske strane", rekao je hrvatski premijer.

Dodao je da je želja Hrvatske "razvijati dobre odnose sa Slovenijom i riješiti to pitanje. Naša politika je politika dijaloga".

Hrvatska vlada je već ranije reagirala na slučaj i poručila da "najodlučnije i u potpunosti odbacuje sve navode o pokušaju bilo kakvog utjecaja hrvatske vlade na slovenske medije".

SOA je pak za optužbe o prisluškivanju navela da su to "netočne i tendenciozne konstrukcije" te da se radi o nastavku medijske kampanje pojedinih medija u BiH kojima se željelo kompromitirati SOA-u i Hrvatsku lažnim optužbama o novačenju salafija za krijumčarenje oružja u BiH i nezakonitom djelovanju SOA-e protiv susjednih država.

Komentara 3

SA
samojakonemapredaje
20:37 09.04.2019.

Napokon da je jedan lider pokazao Slovencima da s Hrvatima nema šale

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
21:17 09.04.2019.

Miro Cerar nikako da shvati da je Slovenija tako mala da se čuje sve što pričaju ! Kakvi agenti kakvo prisluškivanje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije