Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNE AFERE

Hrvatska – mala zemlja za korupciju epskih razmjera: Šteta se mjeri u desecima milijardi kuna

22.10.2022.
u 20:47

Precizne evidencije o šteti nastaloj od korupcije ne vode se, no može se pretpostaviti da se ona mjeri u desecima milijardi kuna, s obzirom na to da je porezni USKOK u sedam godina svog postojanja otkrio kriminal težak čak tri milijarde kuna

Ključne riječi

Komentara 59

DU
Deleted user
21:44 22.10.2022.

Napisao sam komentar u kojem isticem da su bivsi preuzeli drzavu u svakom smislu i dobijem opomenu o neprimjerenom sadrzaju. Kakvo poimanje demokracije.

Avatar joshan
joshan
22:06 22.10.2022.

90-ih je se samo nastavilo,ono što je bilo do 90-te....preko 70 tisuća članova KPH je 90-ih prešlo u HDZ....današnji predsjednik i premijer su izdanci KPH...valjda bi to trebalo bit dovoljno jasno,zašto nikada nije provedena lustracija...pa ne misli netko da ćee oni sami sebe ili članove svoje obitelji lustrirat...

Avatar Cantor
Cantor
21:55 22.10.2022.

Od trenutka priznanja Hrvatske do danas je bez ikakvog produktivnog rada promijenilo vlasnika između 200-300 milijardi dolara (nije tipfeler). Time mislim na stjecanje imovine samo kojekakvim nekretninskim, pokretninskim i financijskim alkemijama omogućenim direktno od države ili pojedinih grupacija na izvoru državne moći i pogotovo povlaštenih informacija. Govorim dakle o legaliziranoj krađi i otimačini. Korupcija je samo mali djelić slagalice kojom se služe oni koji nisu pobrali „vrhnje” kako bi potkupili one koji zloupotrebljavaju svoj položaj. Dakle opet je država umješana. Najgore od svega je to da to samo po sebi ne bi bio toliki problem da sve nije začinjeno neradom i nesposobnošću kojom se upropaštava životna esencija društva. Ove predstave USKOKA sve skupa zbrojeno u svim tim godinama neće pokriti razliku od na primjer nepovućenih sredstava EU od prošle i ove godine. I čemu to onda sve skupa služi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?