Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitanja izazvala reakciju komora

Hrvatska liječnička komora rekorder po broju zaposlenih

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
27.08.2019.
u 20:07

Slava Šepec, predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara nije poslala odgovor o svojim prihodima i primanjima

Akcija docenta Švegara i kolega među zdravstvenim komorama iznjedrila je čak i inicijativu za zajednički sastanak kako bi se postavili spram pitanja odnosno odgovora uz opciju da se dio financijskih podataka označi tajnima, tj. nedostupnima.

Predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS) Slava Šepec nam je rekla da na taj sastanak nije nikoga poslala te da će oni Švegaru odgovoriti na pitanja. Odgovor te Komore pristigao je tijekom dana, ali bez podataka o prihodima i visini primitaka predsjednice. Docent Švegar tražit će stoga nadopunu odgovora, koji se može, kako je rekao, odugovlačiti, ali se ne može izbjeći.

S druge strane, broj zaposlenih tražili su i od Ministarstva financija pa tako HKMS ima 15 zaposlenih, a rekorder je Hrvatska liječnička komora (HLK) s 33 zaposlena zaključno s krajem 2018.

Iz HLK su na naš upit odgovorili kako će doc. Švegaru odgovoriti na sva pitanja, da je 26 zaposlenih na puno radno vrijeme i njih sedam na nepuno te da je predsjedniku u zadnjih pola godine mjesečni prosječni bruto 27.590 kuna.

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
20:35 27.08.2019.

18ak tisuća netto plaća... dobro je to....

TI
Tirano
20:41 27.08.2019.

Svakako ima mjesta u Zdravstvu RH gdje bi trebala "ozbiljna reorganizacija" nekih dijelova kao HZZO, Medicinska komora, te bi se time uz bolju organizaciju moglo uštedjeti nešto novca, no sve je to pre malo za ozbiljniji rast plaća sestara u Zdravstvu!

RI
rimac444
22:53 27.08.2019.

Samo privatno zdravstvo je mogućnost ozdravljenja našeg bolesnog zdravstva gdje polovica bolničkih liječnika ništa ne radi , a ni sa setricama nije puno bolje.Samo privatne klinike , privatni zdravstveni sektor je opcija za zdravo zdravstvo, samo zdrava konkurencija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije