Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplava

Hrvatska Kostajnica i Glina pod vodom zbog jake kiše

poplava u Hrvatskoj Kostajnici
Foto: DVD Hrvatska Kostajnica i Daniel Pavlić/FACEBOOK
1/22
17.06.2019.
u 11:36

Da sve bude gore, jak vjetar srušio je i nekoliko stabala, a dijelove gradskog područja zahvatila je tuča veličine oraha

Sinoć i noćas ulice Hrvatske Kostajnice opet su bile pod vodom, ali ovaj put ne zbog rijeke Une nego zbog izlijevanja kanalizacijskih i oborinskih voda zbog velikih oborina.

Na H. Kostajnicu u nedjelju navečer sručio se pravi potop kojeg kanalizacija nije mogla apsorbirati te su se ubrzo pojedine ulice našle pod vodom. Kako doznajemo u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Hrvatska Kostajnica, oni su imali šest intervencija ispumpavanja vode iz podruma i stambenih objekata. Voda se za koji sat povukla s ulica.

Da sve bude gore, jak vjetar srušio je i nekoliko stabala, a dijelove gradskog područja zahvatila je tuča veličine oraha.

Sinoćnje nevrijeme praćeno velikom količinom oborina poplavilo je i središte Gline, a u okolnim selima napravilo velike štete na poljoprivrednim površinama i gospodarskim objektima. Velika količina kiše u vrlo kratko vrijeme poplavilo je samo središte Gline gdje je voda bila duboka više od pola metra te ušla u brojne objekte. Intervenirali su i vatrogasci.

U okolnim selima, naročito Buzeti, bujice su prošle kroz naselja pričinivši veliku materijalnu štetu. U potocima su završili i automobili, a oštećene su i neke lokalne prometnice. Srećom, voda se brzo povukla no štete na poljoprivrednim usjevima su velike.

Poplava u Glini:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije