Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Hrvatska je po broju izgubljenih učenika izgubila cijelu Ličko-senjsku županiju

Razred
Foto: Getty Images
1/2
07.07.2019.
u 18:17

Alarmantan statistički podatak dobiven je izračunom i analizom broja djece upisane u škole, a gubitak učeničke populacije podjednako je obuhvatio i djevojčice i dječake.

Hrvatska je u šest godina, od 2013. do 2019. godine, izgubila 44.409 učenika.


Alarmantan statistički podatak dobiven je izračunom i analizom broja djece upisane u škole, a gubitak učeničke populacije podjednako je obuhvatio i djevojčice i dječake.
 Drugim riječima, sve školske ustanove, uključujući matične i područne osnovne škole, srednje, ali i umjetničke školske ustanove koje djeluju u Hrvatskoj, ukupno njih 2607, od 2013. do 2019. godine izgubile su 11.736 osnovnoškolaca i 32.673 srednjoškolca.


Slikovitosti radi – Hrvatska je po broju izgubljenih učenika izgubila cijelu Ličko-senjsku županiju, a da pritom nije shvatila ozbiljnost situacije koja će u sljedećem desetogodišnjem razdoblju ne samo devastirati obrazovni nego i radni, ali i mirovinski sustav zemlje.

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Pelješki most napokon 'izronio' iz mora

>>Detalji policijske akcije Tebra

>>Američki paradoks: Najdulji gospodarski rast u povijesti, a srednja klasa trpi

>>Anđelko Akrap: Uvoz jeftine radne snage samo će potaknuti iseljavanje

>>Kupce i cijene drva Hrvatske šume pratit će aplikacijom

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar obrezani,hassan
obrezani,hassan
21:37 07.07.2019.

koliko je to krstenja,pricesti,svete potvrde,vjencanja i sprovoda manje.od cega cemo mi popovi zivjeti,morat cemo poceti jarice krstiti

YY
yy1
20:42 07.07.2019.

Šutnja odobrava postupke pa samim tim dok šutimo bit će i gore.

Avatar nekakav
nekakav
07:35 08.07.2019.

pa..? u čemu je problem? kolko vi koji tu komentirate imate djece? kolko novinar ima djece? kolko mi kao 'hrvati' radimo na tome da nas ima više? zašto bi uvijek država bila kriva za to što mi 'ne možemo imati više djece'? pa nijemci, unatoč silnim novcima i plaćama koje imaju, imaju malo djece, premalo. zapadna europa svoju crnu demografsku sliku popravlja migrantima, među ostalim i našima. al sve je to privremeno, i to ima svoje granice. u americi je više od trećine stanovnika meksičke krvi, sa totalno drugačijim viđenjem svijeta. i mongoli su imali svoje zlatno doba. al sad ih nigdje nema. i englezi su bili sila na svim morima. danas imaju problem naoružati dva broda. što bi sad trebala država napraviti? a da nekog ne diskriminira? dati milijune za rođenje djece? dati porezne povlastice? pa postoje, kakve takve. za razliku od naših roditelja, mi imamo 'besplatno' školstvo, prijevoz, knjige,... al ni to nije dosta, još bi očito država trebala i oblačiti i hraniti našu djecu, jer za koga ih imamo, ako ne za državu?! i albancima natalitet pada, otišao ispod 2, al se o tome ne priča, šuti se. bitno da smo mi na kolko, 1,4? kad narod shvati da je u egzistencijalnoj i nacionalnoj krizi, opasnosti, reagira. povećava brojnost. i ne kužim čemu dramatiziranje, niste protiv pobačaja, karijeru ste stavili ispred svega. a lukavo sakrili činjenicu da ljudi od života danas očekuju provod, čim duže, pa je dijete uteg kojeg s vremenom uopće ne želiš. kakva kava u nedjelju ujutro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije