Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koronavirus u hrvatskoj

U osnovnoj školi u Dugom Selu pozitivan nastavnik, jedan razred u samoizolaciji

Rijeka: Veliki broj turista čeka u redu kako bi se testirali na koronavirus
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
28.09.2020.
u 12:30

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca od danas će se nastava održavati online

U posljednja 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1180.

12:30 - U posljednja 24 sata  nije pristigao niti jedan pozitivan nalaz na COVID-19 za područje Karlovačke županije. Testirano je 15 bolničkih pacijenata.

U Općoj bolnici  Karlovac trenutno se liječi 14 COVID pozitivnih pacijenata, od kojih su 2 osobe težeg zdravstvenog stanja. U samoizolaciji se nalazi 428 osoba.

12:15 - U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je šest (6) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (3), općina Brodski Stupnik (2) i općina Rešetari (1).

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 630, dok je broj aktivnih slučajeva 34 (isto kao i prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (1 osoba više nego prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 468 osoba (36 osoba manje nego prethodni dan).

11:14 - U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije nema novih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Trenutno je osam aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Četiri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 72 osobe.
U posljednja 24 sata uzorkovano je 11 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

11:12 - Novih osam slučajeva koronavirusa zabilježeno je u protekla 24 sata u Zagrebačkoj županiji, gdje je zbog pozitivnog nastavnika određena mjera samoizolacije razredu u osnovnoj školi u Dugom Selu, izvijestio je u ponedjeljak županijski Zavod za javno zdravstvo. Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka u 10 sati evidentirano je 779 osoba kojima je potvrđen koronavirus, izliječeno je 527 osoba, a 16 ih je umrlo. Trenutno je aktivno 236 slučajeva.

Od osam novih slučajeva jedan se odnosi na Zaprešić, po tri na Veliku Goricu i Dugo Selo te jedan na Općinu Rugvica. Četiri novooboljele osobe su kontakti prethodno oboljelih, a za četiri slučaja je nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 50 osoba.

Zbog pozitivnog nastavnika mjera samoizolacije određena je učenicima jednog razreda u osnovnoj školi u Dugom Selu.

11:11 - U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ i tijekom nedjelje je intenzivno vršena obrada uzoraka pristiglih u laboratorij, a pod sumnjom zaraze koronavirusom. U zadnja 24 sata analizirano je ukupno 276 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno. Tri novopozitivne osobe su iz Đakova te po jedna iz Valpova, Strizivojne i Čepina.  

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalaze se 23 pacijenta oboljela od COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru. Od 23 hospitaliziranih, 14  je s područja Osječko-baranjske županije dok su ostale hospitalizirane osobe s područja ostale 4 slavonske županije (po tri s područja Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske, dvije osobe s područja Požeško-slavonske i jedna s područja Brodsko-posavske županije).

Od početka pandemije koronavirusa na području Osječko-baranjske bilježimo 910 izliječenih osoba, 26 osoba je preminulo, a trenutno je aktivno 68 oboljelih od koronavirusa na našem području. 

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 27 novih kontakata ranije oboljelih osoba pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 652 osobe. 

Policija je obavila 18 samoinicijativnih provjeru osoba u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje te mjere. Također, nije bilo ni prijava građana o kršenju mjere samoizolacije. Inspektori Civilne zaštite također su tijekom vikenda bili na terenu, zabilježili su 41 obilazak i svega 4 nepravilnosti koje su nakon usmenog upozorenja otklonjene.

10:35 - U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze Covidom 19, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Jedna je osoba iz Bjelovara, a druga područja općine Đulovac. U protekla 24 sata osam osoba se oporavilo i skinuto je s evidencije oboljelih tako da je na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno zaraženo 23 osobe koronavirusom. U samoizolaciji se nalazi 529 osoba.

10:09 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (4 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Vukovara i 1 iz Drenovaca), a 1 osoba je preminula.  Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 811, od kojih je 711 osoba izliječeno, a ukupno je 17 preminulih osoba. Trenutno je u županiji  8 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 27 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 11265. U samoizolaciji na području županije je 707 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 6 radnika iz sustava zdravstva (2 medicinske sestre/tehničara i 4 druga zdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 13 radnika (1 liječnik, 7 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

10:08 - Šest je novooboljelih osoba od koronavirusa na području Zadarske županije, tri ženske i tri muške osobe. Novozaraženi su sa područja Grada Zadra (1), Općine Posedarje (1), Općine Preko(2) i Općine Sv.Filip i Jakov (2), a svi su kontakti s dosad oboljelim osobama. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 88 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 229 osoba, a istekao je za njih 7419. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 18 bolesnika oboljelih od koronavirusa. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

10:04 - Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 128 obrađenih testova danas je 8 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 5, Sinja 1, Kaštela 1 i Dugog Rata 1 osoba.
Od 8 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 3 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 990 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 36 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 5 osoba nalazi na respiratoru.

9:27 - U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 117 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 106 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 621 osoba, a ukupno je testirana 8821 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

8:55 - Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 23 uzoraka briseva na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih. Trenutno je 6 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 85 osoba.

8:45 - Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako na području županije nema novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

8:05 - U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:10 - Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca od danas će se nastava održavati online, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za novinare županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite.

"Od sutra, u idućih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama", kazala je pročenica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije