Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatska drugi ulagač u Srbiji

25.06.2008.
u 18:48

Kapital koji su hrvatske tvrtke uložile u Srbiji procjenjuje se na oko 365 milijuna eura te je Hrvatska po visini ulaganja na drugome mjestu, odmah iza Švicarske, sa 703 milijuna eura.

Srpski kapital, međutim, dosad nije uspio ostvariti zapaženiju investiciju u Hrvatskoj. Najava o tome je bilo sa svih strana, od braće Karić do Miškovića i vlasnika TV Pinka Željka Mitrovića. Medijski mogul Mitrović najavio je kupnju svih lokalnih TV postaja u Hrvatskoj, no u posljednje se vrijeme ništa o tome ne čuje.

Karlovački KIM pokušala je kupiti tvrtka Danube Foods, ali je odbijena, sumnja se i zbog glasina da iza nje stoji srpski kapital. Prevaga Hrvatske u kapitalnim ulaganjima razumljiva je zbog veće razvijenosti, no srpski političari i poduzetnici često ističu da im hrvatska politika ne dopušta investicije.

Sudeći prema ulaganjima Draškovića, srpski poduzetnici ulazit će stoga u Hrvatsku preko privatnih tvrtki. Najveće ulaganje ipak se očekuje od Miroslava Miškovića, koji je zainteresiran za biznis s nekretninama u Hrvatskoj. (S. Ml.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije