Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG SPORNIH STAVOVA

Hrvatska diplomatkinja hitno pozvana u MVEP: 'Čista Europa, samo bijeli Europljani'

MVEP, Elizabeta Mađarević kritična je i prema Angeli Merkel
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL; Reuters/PIXSELL
16.08.2019.
u 20:19

"Imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama"

Elizabeta Mađarević je hitno pozvana u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zbog stavova koje je iznosila na Facebooku, kažu sa Zrinjevca.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova oštro se ograđuje od stajališta koje je na društvenim mrežama, kako je izvijestio index.hr, objavila djelatnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Elizabeta Mađarević, od siječnja 2019. godine na diplomatskom mandatu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu, poručili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

S obzirom na ozbiljne indicije povrede propisa kojima je uređen rad Službe vanjskih poslova Republike Hrvatske, ali i Zakona o državnim službenicima, djelatnica je odmah pozvana u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, gdje će se, bez odlaganja, utvrditi sve činjenice vezane uz spomenute objave. Nakon utvrđivanja činjenica, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će poduzeti odgovarajuće mjere propisane Zakonom o vanjskim poslovima i Zakonom o državnim službenicima, kažu sa Zrinjevca.

Elizabeta Mađarević je u vladi Zorana Milanovića u siječnju 2012. imenovana savjetnicom tadašnjeg potpredsjednika Vlade zaduženog za unutarnju i vanjsku politiku Nevena Mimice.  Mimica je  1. srpnja 2013. stupio na dužnost povjerenika Europske komisije, a Mađarević je karijeru nastavila u njegovom uredu u Bruxellesu.

Elizabeta Mađarević našla se u medijima zbog objava na Facebooku i stavova koji su ocijenjeni kao rasistički, ksenofobni i homofobni.

Na Facebooku je tako, kako prenosi Index, 8. kolovoza uz fotke, kako se čini, hrvatskog Jadrana na engleskom jeziku napisala sljedeće: “Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Netko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest.”

U jednom postu u vezi LGBT ljudi piše da je “moguće ozdraviti i osloboditi se sve te nemoralnosti i psiholoških poremećaja”.

Mađarević je kritična prema premijeru Andreju Plenkoviću i kancelarki Angeli Merkel.

“Migranti, većinom muslimani, dolaze u Europu ne samo zbog socijalnih povlastica i europskih putovnica već i zbog političkih razloga islamizacije agende. Europo, moraš naučiti reći ne i izgraditi svoje samopoštovanje i kršćanski identitet koji je stvorio najrazvijenije dijelove svijeta", jedna je od njenih objava.

Mađarević je na Facebooku komentirala objavu teksta u medijima.

"Niti sam dužnosnik, niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost, ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama", napisala je Mađarević na Facebooku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije