Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MVEP

Hrvatska diplomacija čestitala Joe Bidenu i Kamali Harris: 'Veselimo se bliskoj suradnji'

Russia's Foreign Minister Lavrov visits Croatia
Foto: Russian Ministry of Foreign Affa/Newscom/PIXSELL
1/2
07.01.2021.
u 23:34

"Hrvatska se veseli budućoj bliskoj suradnji s našim strateškim partnerom i NATO saveznikom", navodi se u tvitu koji je objavilo MVEP

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) uputilo je u četvrtak na Twitteru čestitku izabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris nakon što je Kongres potvrdio njihovu pobjedu na izborima održanima 3. studenoga.

"Čestitamo izabranom predsjedniku Joeu Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris na finaliziranju izborne pobjede u Kongresu. Hrvatska se veseli budućoj bliskoj suradnji s našim strateškim partnerom i NATO saveznikom", navodi se u tvitu koji je objavilo MVEP.

Američki Kongres u četvrtak je službeno potvrdio Bidenovu pobjedu i objavio da on stupa na dužnost 20. siječnja. Nakon što je završena višesatna rasprava i odbačeni republikanski prigovori na rezultate glasanja u saveznoj državi Pennsylvaniji, Kongres je potvrdio rezultate glasova izbornog kolegija.

Time je potvrđeno da je Biden osvojio 306 elektorskih glasova i pobijedio na izborima. Dan ranije pobornici odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa zaustavili su sjednicu svojim nasilnim ulaskom u tu instituciju što je rezultiralo s četiri žrtve.

>> FOTO Proboj Trumpovih pristaša na Capitol

Russia's Foreign Minister Lavrov visits Croatia
1/8
Ključne riječi

Komentara 11

LI
lily
00:41 08.01.2021.

Uranili ...

Avatar kenshi
kenshi
23:51 07.01.2021.

To vam je Bruxelles naredio!

BR
Branitelj2020
15:32 08.01.2021.

Ako PPlenković sa svojom zločinačkom organizacijom čestita Bidenu trebao bi čestitati onda i Lukašenku jer su obojca na isti način napravili izbornu prijevaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije