Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska komisija

Hrvatska će dobiti datum dokaže li da se bori protiv korupcije

vandoren
Anto Magzan/Pixsell
10.11.2010.
u 18:16

– Nužno je ostvariti napredak u reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organizirana kriminala te poštovanju temeljnih prava

Ako u izvještaju o hrvatskome ispunjavanju mjerila za zatvaranje preostalih pregovaračkih poglavlja, koji će Europska komisija objaviti do kraja ožujka, bude stajala ocjena da se borba protiv korupcije na visokim razinama vlasti provodi učinkovito i dosljedno od istrage do presude, u njemu će se odrediti ne samo nadnevak potpisivanja pristupnoga ugovora Hrvatske i EU nego i nadnevak ulaska naše zemlje u punopravno članstvo EU.

Potvrdila je to Večernjem listu glasnogovornica EK za proširenje i europsku susjedsku politiku Angela Filote. To znači da će se države članice, prihvate li na Vijeću EU EK-ov izvještaj, obvezati da će ratifikacijski postupak Pristupnoga ugovora provesti na vrijeme da se taj cilj i ostvari. A. Filote ponovno je potvrdila da privatizacija brodogradilišta nije uvjet za članstvo, no od Hrvatske se očekuje da državne potpore škverovima uskladi s europskom pravnom stečevinom.

– Nužno je ostvariti napredak u reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organizirana kriminala te poštovanju temeljnih prava. Hrvatska se mora pozabaviti naslijeđem rata, kao što su problem izbjeglica, ratnih zločina i suradnja s Haagom – istaknuo je u Zagrebu šef delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren. Kazao je da nije vidio pisma koje je Ivo Sanader navodno poslao EK.

– Bruxelles nije potvrdio primitak – rekao je.

Komentara 31

OB
-obrisani-
19:23 10.11.2010.

A hoće li dobiti i čokoladu?

RO
Rocco
18:22 10.11.2010.

A, to znači da, datume nećemo dobiti dok ne izumre ova, generacija....LOPOVA!!!

DU
Deleted user
23:54 10.11.2010.

ma kakva EU !!? ako uđemo u EU dobit ćemo sve one turke,arape,crnce,kineze kojih se Francuska i Njemačka jedva čekaju da riješe ! Čim ćemo morati otvoriti granicu...naj***** smo definitivno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije