Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikati:

'Hrvatska bi zbog poništenog natječaja mogla ostati bez 150 mil. eura'

pruga
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
18.03.2015.
u 12:01

Sindikati HŽ-a traže utvrđivanje odgovornosti za ponovljeno poništenje natječaja izgradnje drugog kolosijeka i rekonstrukciju postojećeg kolosijeka pruge Dugo Selo - Križevci

Sindikat hrvatskih željeznica, Sindikat infrastrukture HŽ-a i Sindikat željezničara Hrvatske traži od premijera Zorana Milanovića i ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića da utvrde odgovornost za ponovljeno poništenje natječaja izgradnje drugog kolosijeka i rekonstrukciju postojećeg kolosijeka pruge Dugo Selo - Križevci.

– Natječaj je već jednom poništen, a neiskorištena sredstva EU jedva su spašena prenamjenom za dubrovačku zračnu luku. Bojimo se da bi Republika Hrvatska i Hrvatske željeznice ovaj put mogle trajno ostati bez oko 150 milijuna eura bespovratnih sredstava za taj iznimno važan projekt – upozoravaju sindikati.

Zbog toga traže da Vlada RH učini sve potrebno da u ponovljenom natječaju od EU dobiju ta sredstva.

– Još jednom tražimo da se pronađe organizacijski okvir da u tom poslu mogu sudjelovati Pružne građevine, kao jedina domaća tvrtka specijalizirana i opremljena za gradnju i održavanje pruga. S obzirom na to da je Vlada reducirala obnovu pruga iz drugih izvora radi čega je zaostatak u remontu pruga povećan na 1800 km, s obzirom da je ta redukcija tolika da se u 2015. na mreži neće promijeniti niti jedna skretnica, sudjelovanje Pružnih građevina u tom projektu s oko 400 milijuna kuna značilo bi opstanak najveće građevinske tvrtke Hrvata – stoji u dopisu koji su sindikati poslali premijeru i resornom ministru.

>> Sindikat Upravi: Slijepo provodite prljavi posao za račun budućeg privatnog kupca

Komentara 6

VE
verakruz
14:13 18.03.2015.

Zmijanovićeva Vlada ima naputak da od nas napravi robove i rsturi zemlju. Koliko vidim- uspjeli su skoro u svemu što su naumili!

R0
R00kie
12:11 18.03.2015.

cim vidim da izjavu daju sindikati, koji jedino zele sto duze ovakvu situaciju, diareu dobijem

Avatar Baroudeur
Baroudeur
13:49 18.03.2015.

Pa sve to nemozes vjerovati. Sami sebi pucamo u noge!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije