Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasmijao josipovića

Hrvatinov gaf: Zabunio se pa 'prisegnuo' za predsjednika RH

internet
AFP
22.07.2013.
u 15:23

Prisežem da ću se u obnašanju dužnosti predsjednika Republike Hrvatske pridržavati Ustava i zakona, kazao je Hrvatin i tek onda shvatio što je izgovorio

Simpatičnom razlikom između izgovorene i potpisane prisege nazvao je predsjednik dr. Ivo Josipović gaf kojega predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin očigledno nije bio svjestan izgovarajući riječi prisege: "Prisežem da ću se u obnašanju dužnosti predsjednika Republike Hrvatske pridržavati Ustava i zakona". Izgovorivši to, predsjednik Vrhovnog suda potpisao je sadržajno ispravne riječi prisege. Gaf mu se dogodio iako je treći put u svojoj karijeri prisegnuo, i prvi put pred predsjednikom Josipovićem, zbog čega je predsjednik Josipović zaključio kako mu je očito stalo.

– A to je ponajvažnija odlika onih ljudi koji žele učiniti dobro svojoj domovini. To pokazuje da vam je stalo kroz načelo vladavine prava i kroz kvalitetu pravosuđa da učinite dobro svojoj domovini – rekao je predsjednik te dodao: "Činjenica da ste izabrani jednoglasnom odlukom predstavnika svih političkih stranaka u Republici Hrvatskoj govori o povjerenju i kvaliteti vašeg rada u protekla dva mandata i sasvim sam siguran da će i vaš treći mandat biti uspješan", zaključio je predsjednik Josipović podsjetivši na uspjehe Hrvatina u protekla dva mandata te osobito proteklih nekoliko godina. Na kraju je Hrvatinu zaželio da beskompromisno podijeli građanima ono jedino što pravosuđe građanima može dati – pravo i pravdu.

– Mi svi drugi o tomu možemo manje ili više uspješno pričati, manje ili više uspješno na tomu nastojati kroz razne oblike političkog rada, ali jedino sudske odluke koje su zakonite i pravedne mogu učiniti da naši građani dobiju pravo i pravdu – zaključio je predsjednik. 

>>Branko Hrvatin dobiva i treći mandat na čelu Vrhovnog suda!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije