Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju večernjem listu

Hrvatin: Neću pokrenuti stegovni postupak protiv Turudića

Ivan Turudić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
18.08.2014.
u 14:11

Istup predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića nije uobičajen ni primjeren zbog potrebe stalnog i međusobnog uvažavanja svih državnih vlasti i obnašatelja dužnosti u njima, kazao je Hrvatin

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Branko Hrvatin priopćio je danas da ne postoje pretpostavke za pokretanje stegovnog postupka protiv predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića zbog političkih stavova izrečenih u intervjuu Večernjem listu.

– Ocijenio sam da u ovom slučaju – iznošenja mišljenja i njihovim izražavanjem kroz intervju u Večernjem listu od 10. kolovoza 2014., nalazim da nema tih i takvih elemenata i činjenica, dakle da ne postoje pretpostavke koje bi zahtijevale pokretanje stegovnog postupka za neko od propisanih stegovnih djela iz čl. 62. Zakona o državnom sudbenom vijeću – priopćio je Hrvatin ali i dodao da ''istup predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića nije uobičajen ni primjeren zbog potrebe stalnog i međusobnog uvažavanja svih državnih vlasti i obnašatelja dužnosti u njima, sa svrhom održanja dosegnutih demokratskih standarda''.

– Izjave pa i kritike koje bi bile izrečene na takav način, mogle bi biti konstruktivnim doprinosom razvoju društva. U protivnom, one su samo estradizacija u korist pojedinačnog interesa. U odnosu na javno izrečene sumnje o praćenju i prisluškivanju predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića, ističem da je riječ o javno izrečenoj sumnji koja može biti predmetom ispitivanja i postupanja od nadležnog državnog tijela, o čemu je nadležan odlučivati saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost – navodi Hrvatin.

>>Zašto mislim da je sudac Ivan Turudić u pravu

>>'Nisam otišao u Knin da ne bih zviždao. Zar su trebali pljeskati nekome kome ne vjeruju?'

>>Hrvatin: Tek ću vidjeti trebam li reagirati na istup kolege Turudića

Komentara 92

DO
dobar
14:24 18.08.2014.

Turudic je previse istine kazao a to je danas u Hrvatskoj zabranjeno. Lazu i varaju narod svi od predsjednika drzave do predsjednika opcina. Sinoc nam predsjednik Josipovic u lice laze da nije u kampanji a putuje stalno i kaze nije on na odmoru on radi svoj posao pa gdje je prije bio da nije putovao tako puno u jednom danu.Pokazuje svoje licemjerje i svoju svu tastinu i na ocigled laze ili ne govori istinu. Uvida da do sada nije ama bas nista radio i ucinio i sad kad vidi da gubi povjerenje gradana primio se fool posla koji je opet beskoristan i na stetu gradana i poreznih obaveznika.

Avatar R & I
R & I
14:19 18.08.2014.

Svatko ima pravo na svoje misljenje i razmisljanje. U demokraciji je sloboda govora na prvom mjestu, i Sudac Turudic nije prekrsio nikakva pravila nekakvog Ustavnog suda Hrvatske, tog istog suda koji jos uvijek stiti politicke kriminalce i izdajnike.

Avatar comparator
comparator
14:39 18.08.2014.

Iznenadio sam se izjavama gospodina Turudića jer sam osiječao kako cijelo sudstvo diše komunistički pa čak i udbaško komunistički. Po meni jedna lasta ne ćini proljeće jer ovakvu diktaturu komunizma nismo imali još od Tita. pitanje je trenutka kad će nas početi tući ili tako nekako . Počelo se obilaziti rodne kuće zlikovca i krvnika hrvatskog naroda bez imalo srama a Brijuni i dalje služe komunističkoj "eliti" za iživljavanje i odmor na račun malog obespravljenog radnika. Ostaje mi čuđenje na izjave jednog suca što je tek danas digao glas protiv premjera kad je sve kasno i komunizam je zavladao medijima koji su jaći od parlamenta i zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije