Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traumatično iskustvo

Hrvatica prošla kroz pakao nakon selidbe u Irsku: 'Mislila sam da ću umrijeti'

Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
29.05.2019.
u 18:07

Josef Stanić (26) iz Hrvatske osuđen je na zatvorsku kaznu. Priznao je krivnju za napad na Tanju Kosniku 7. siječnja i 7. prosinca prošle godine te prijetnju smrću

Jednoj ženi iz Hrvatske život se "pretvorio u pakao" nakon selidbe u Irsku gdje ju je sunarodnjak i cimer napao i prijetio joj, za što je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Josef Stanić (26) iz Hrvatske koji živi u Corku osuđen je naime na četiri godine, ali mu je sudac četvrtu godinu odredio kao uvjetnu pod uvjetom da unutar 48 sati od izlaska iz zatvora napusti Irsku, piše Irish Examiner. Odvjetnica je rekla kako se Stanićeva obitelj preselila u Njemačkoj te da će i on otići tamo.

Stanić je priznao krivnju za napad na Tanju Kosniku 7. siječnja i 7. prosinca prošle godine te prijetnju smrću. Detektiv Niall O’Connell rekao je prekjučer kako je Stanić Kosniki rekao: "Ubit ću te sad ili ću te ubiti za deset godina". Kosnika je rekla kako je Stanić tvrdio da su u vezi, iako to nije bila istina, kaže da nikad nisu bili u vezi, već su bili prijatelji. Živjeli su i radili u Corku dvije godine te su živjeli u istoj kući s ostalim ljudima kad se prvi napad dogodio.

- Napao ju je i zgrabio za vrat. Gurnuo ju je o radnu površinu u kuhinji i zgrabio za vrat. Tijekom napada skinuo je majicu, a također je primio nož - rekao je O'Connell. Stanić je sam nazvao policiju, kojoj je rekao da je uzeo heroin te da se želio ubiti. 

Kosnika se preselila, no to je nije spasilo od napasnika. Tijekom drugog napada Stanić ju je udario u lice i šutao dok je bila na tlu. Strahovala je da će je ubiti te misli da bi i bila ubijena da nisu intervenirali prolaznici. Nakon tog napada joj je i prijetio smrću.

- Vjerovala sam da ću umrijeti. Masnice su nestale nakon tri tjedna, ali me strah nije napustio. Kad sam čula da je pušten uvjetno, opet sam se morala preseliti - rekla je Kosnika.

Stanićeva odvjetnica Nikki O’Sullivan rekla je kako je njezin klijent možda pogrešno "pročitao" situaciju i želio nešto više od prijateljstva.

- Upao je u loše društvo i postao ovisan o heroinu te je došlo do promjene u osobnosti. Nikad u životu nije se tako ponašao. Ne može to objasniti - rekla je.

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar Ayatollah of Rocknrolla
Ayatollah of Rocknrolla
18:58 29.05.2019.

Vic je kako su primorani zivjeti u grupi sa svakojakim probisvjetom da bi malo ustedjeli na troskovima za stan. Kuci javljaju "Ovdje puno bolje nego tamo" hahaha

SR
Sreleng
18:31 29.05.2019.

Kakve veze ima preseljenje u Irsku sa napadom narko smeća? Fakat su Vam "novinari", ali i urednici poremećene osobnosti

ST
stefj
19:14 29.05.2019.

Hm, ovo se moglo dogoditi i u Bosni i u Americi, ovo nema veze s Irskom... I što sad? Nije dosta domaća crna kronika, već trebamo pratiti i strane?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije