Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Let iz Kambodže

Hrvatica koja studira u Wuhanu trebala bi stići u Zagreb: Ovo je drugi pokušaj da se maknemo

Koronavirus u Kini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
01.02.2020.
u 08:58

Ona i kolegica danas su se trebale vratiti u Wuhan, no na aerodromu im je rečeno da putnici koji su došli iz tog grada ne smiju nikamo letjeti, iako su liječničke kontrole potvrdile da su zdrave

Zagrepčanka Anamaria Matušek koja posljednje dvije godine studira u kineskom gradu Wuhanu, a kojoj je zbog epidemije koronavirusa zabranjeno letenje iz Kambodže, kamo je otputovala s kolegicom, danas bi mogla konačno doći kući.

Ona i kolegica danas su se trebale vratiti u Wuhan, no na aerodromu im je rečeno da putnici koji su došli iz tog grada ne smiju nikamo letjeti, iako su liječničke kontrole potvrdile da su zdrave. Iz najbližeg hrvatskog veleposlanstva, onog u Maleziji, djevojci su rekli da je moguć let svim aviokompanijama. Ona želi u Zagreb.

- Upravo smo došle u Phnom Penh, sad nam je drugi pokušaj da se maknemo odavde -  rekla je Anamaria Matušek jutros oko 8 sati po našem, odnosno 14 sati po lokalnom vremenu za HRT. Iako joj je rečeno da će danas moći letjeti, a zrakoplov kreće oko 18.30 sati, još uvijek nije potpuno sigurna da će se doista moći vratiti.

- Nadamo se da će uspjeti, ali i prošli put je bilo "može", a kad smo došle na aerodrom - ništa -  kazala je Anamaria.

Video: Mjere prevencije širenja koronavirusa

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
09:51 01.02.2020.

ne smiju se vracati uhrvatsk moraju biti u karanteni,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije