Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uništen joj stan

Hrvatica iz Bejruta o eksploziji: 'Kao da je došao sudnji dan, nijedna bolnica nije htjela primiti moju mamu'

Foto: Privatni album
1/15
07.08.2020.
u 12:04

Ogorčena je i na hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova, odnosno na hrvatskog veleposlanika u Kairu Tomislava Bošnjaka i na hrvatskog počasnog konzula u Libanonu Cheikha Badiha Hobeichea, koji za njih nisu ni pitali

"To je bilo kao da je došao sudnji dan. Prestrašna eksplozija. Sve se počelo oko nas rušiti, a dim se digao kao da je atomska bomba bačena", kazala je za Večernji list Hrvatica Lara Hojajban koja živi u kvartu Asharafiye, udaljenom nekoliko kilometara zračne linije od mjesta eksplozije. 

"Kako sam se zatekla na ulici, prizor je bio strašan. Ljudi su ležali na ulici u krvi, neki su potražili zaklon pa su po njima padali dijelovi zidova... strašno... vidiš samo dijelove tijela ispod ruševina i ne znaš jesu li živi ili mrtvi. Počela sam ranjene uvlačiti u svoj automobil i voziti ih u bolnicu. Tada mi je zazvonio telefon i tata me zvao. Rekao je kako je naš stan uništen, a moja mama Jagoda ranjena. Ranjenike sam uspjela prebaciti u bolnicu i vratila se brzo po svoju mamu", govori Lara koja je još uvijek u šoku i pod dojmom.

"Nijedna bolnica nije htjela primiti moju mamu jer su sve bile pune. Morali smo ići više od 50 kilometara izvan Bejruta u neku ambulantu u kojoj nije radilo ništa... Na svu sreću moja mama nije bilo teže ozlijeđena pa su joj u toj ambulanti uspjeli sanirati ozljede koje je zadobila od ulaznih vrata koja su je pogodila nakon što ih je eksplozija izbila iz štoka", govori Lara koja je toliko ogorčena na libanonsku vladu koju smatra najvećim krivcem za tragediju koja je snašla Bejrut. Ogorčena je i na hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, odnosno na hrvatskog veleposlanika u Kairu Tomislava Bošnjaka i na hrvatskog počasnog konzula u Libanonu Cheikha Badiha Hobeichea, koji za njih nisu ni pitali.

GALERIJA Eksplozija u Bejrutu

1/10

"Gotovo svi strani veleposlanici zvali su svoje građane i nudili pomoć, a nas nitko nije ni zvao ni pitao ništa, niti veleposlanik Tomislav Bošnjak niti počasni konzul Cheikh Badiha Hobeiche, unatoč tome što su imali sve naše podatke i kontakte", ogorčena je Lara koja zahvaljuje hrvatskoj Vladi na pomoći koju je uputila Libanonu. 

"Ne znam kako će se sve ovo završiti, ali ono što sa sigurnošću mogu reći jest da je Libanon snašla velika tragedija i pitanje je hoće li se Libanon ikada oporaviti", naglasila je Lara.

VIDEO Snažna eksplozija u Bejrutu

Ključne riječi

Komentara 6

CO
Content
15:01 07.08.2020.

"...Gotovo svi strani veleposlanici zvali su svoje građane i nudili pomoć, a nas nitko nije ni zvao ni pitao ništa.." - tužaka Lara. Pitam ja Laru odakle joj vrijeme/snaga/volja, usred ekspolozije/rata, "raspitivat" se okolo tko je komu pomogao, da li je, nije..? Vidaj rane, Larice..Već će se raspitati za tebe, pomalo.

JO
jorgen
12:32 07.08.2020.

Ispravak sugestivnog naslova: nije istina da nisu HTJELI nego nisu MOGLI primiti gospođu. Velika razlika kojom se sugerira namjera.

DU
Deleted user
12:13 07.08.2020.

politički i geostrateški gledano bolje tu nego u Sueskom kanalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije