Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Hrvati zaglavili u Maroku: 'Ostale države šalju avione po svoje građane, a mi nemamo izlaz'

Foto: Večernji list
1/5
17.03.2020.
u 15:48

"Maroko je još u petak zbog pandemije koronavirusa obustavio zračne, morske i kopnene veze s europskim zemljama, a samim time i s Hrvatskom".

U zračnoj luci u Marakešu trenutno se nalazi petnaest Hrvata koji se ne mogu vratiti svojim kućama i još nije poznato koliko dugo će tako blokirani morati boraviti u glavnom gradu Maroka.

VIDEO: Hrvatska putnica Sabina Šarin javila nam se iz zračne luke u Marakešu

Naime, Maroko je još u petak zbog pandemije koronavirusa obustavio zračne, morske i kopnene veze s europskim zemljama, a samim time i s Hrvatskom. Suspenzija komercijalnih letova za europske zemlje trajat će do daljnjega, navele su tamošnje vlasti.
Upravo zbog takve odluke petnaest hrvatskih državljana već drugi dan doslovno živi na aerodromu, među stotinama drugih europskih turista koji su se našli u sličnom problemu. Međutim, čini se kako se dobar dio država pobrinuo za svoje građane dok Hrvati još uvijek čekaju rasplet svoje sudbine.

„Zatvorene su granice, a sve druge europske Vlade, poput austrijske, organizirale su hitne linije kojima vrše evakuaciju svojih ljudi. Iz hrvatskog veleposlanstva u Maroku tek nam je rečeno kako čine sve što je u njihovoj moći, međutim nitko nam nije dao jasnu i nedvosmislenu informaciju kada i na koji način ćemo napustiti Maroko“, ispričala je za Večernji list Sabina Šarin, Hrvatica s kojom smo stupili u kontakt odmah po saznanju ovog slučaja. 

GALERIJA: Petnaest Hrvata zaglavilo u zračnoj luci u Marakešu zbog koronavirusa

1/4

Iz hrvatske ambasade u Maroku, saznajemo, kontaktirali su svoje austrijske kolege te su hrvatske putnike stavili na popis za avion koji je poslan iz Beča za austrijske državljane. Međutim, ta opcija je propala jer u avionu nije bilo dovoljno mjesta budući da austrijski državljani imaju prioritet. Ista situacija se dogodila, priča nam Sabina, i s avionom koji je po svoje državljane doletio iz Danske.

Srećom Hrvati na marakeškom aerodromu imaju još nešto zaliha novca i hrane pa nisu gladni niti žedni.

„Dobro se držimo, vjerujemo kako ćemo uspjeti pronaći izlaz iz ove situacije, kao što to čine i drugi građeni Europske unije. Ovdje je užasna gužva, putnici su nervozni i iscrpljeni“; ispričala je Šarin dodavši kako do sada u Maroku nije zabilježen veliki broj zaraženih koronavirusom ali to ne umanjuje činjenicu da bi se oni mogli zaraziti u aerodromskoj gužvi.

Kako saznaje Večernji list u hrvatskom veleposlanstvu traju pregovori s institucijama i nadležnim ministarstvima o njihovom povratku, ali službene informacije još nema.

>> Tema: Koronavirus

 

Komentara 65

DU
Deleted user
16:30 17.03.2020.

I šta bi sad država trebala palit avion zbog par vas neodgovornih ljudi - kud si išla sad, di ti je pamet ? - stopiraj do kuće ili doplivaj

MM
mad.max
16:35 17.03.2020.

Samo vi pametnjakovici uzivajte i dalje u ljepotama Maroka, isprika onima koji su tamo poslovno bili, njih evakuirati, a turiste ostaviti da uzivaju u odmoru

TS
Tito sveti
16:08 17.03.2020.

Nek si sami plate carter da dode po njih ili nek beru datulje u maroku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije