Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razočarani demokršćanima

Hrvati u Njemačkoj ljutiti zbog podrške probošnjačkoj rezoluciji ​u Bundestagu, okreću se drugim strankama

20.07.2022.
u 09:31

​Nijemcima nije stran građanski model države, kao ni pojam državne nacije. A oba ta modela značila bi u konačnici pretvaranje BiH u bošnjačku državu u kojoj bi se svi deklarirali kao 'Bosanci' ili 'Bošnjaci'

Ključne riječi

Komentara 21

TO
tolitol
10:57 20.07.2022.

Radi se o rezoluciji koja nema nekakvu osobitu težinu. Nemjerljivo veću štetu BiH Hrvatima napravila je hrvatska lijeva politika, prije svega Milanovićeva vlada i Mesić (deklarativno) tijekom svojih mandata. Tada je Hrvatska Sarajevu prepustila manevarski prostor, dijelom u ime dnevnopolitičkee politike i osvete zbog naklonjenosti tamošnjih Hrvata HDZ-u. Time ništa nije postignuto, dapače mnoge stvari su se znatno pogoršale. Što se tiče Njemačke, ona ima svoje stajalište koje je poznato, Hrvatska svoje, SAD svoje itd. Na Hrvatskoj je da radi na izmjeni izbornog zakona u BiH i zaštiti ravnopravnosti tamošnjih Hrvata. Hoće li to doći dogovorom Hrvata i Bošnjaka, posebnim izbornim ovlastima tamošnjeg visokog povjernika ili na neki treći način, vidjet ćemo. No na tome se konačno radi i dobro je da se Zagreb aktivno uključio u rješavanje ovog pitanja. TIm više jer se radi i o sigurnosti Hrvatske.

IK
ikbmibm
12:32 20.07.2022.

Sarajevo - Teheran

Avatar Urbani
Urbani
13:40 20.07.2022.

Bundestagom vlada "nekadasnja Milanoviceva opcija, nema vise Merkel

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?