Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRAVILA

Hrvati od danas mogu ući u Italiju bez davanja brisa, evo koje zemlje su još na čekanju

Italija
Reuters/Pixsell
08.10.2020.
u 16:55

U Italiju je zabranjeno dolaziti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije...

Prema novim mjerama talijanske vlade putnici iz Hrvatske od 8. listopada 2020. više nisu obavezni dati bris, odnosno kontrolirati se jesu li pozitivni ili negativni na virus Covid 19.

Nova odredba je objavljena na stranicama talijanskog ministarstva vanjeskih poslova “Putovati sigurno”. Hrvatska, Grčka i Malta više nisu na popisu zemalja iz kojih putnici imaju obvezu dati bris po ulasku u Italiju u roku od 48 sati kako je bilo predviđeno mjerama usvojenima 12. kolovoza. Na tu listu sada ulaze Belgija, Francuska, Nizozemska, Češka i Španjolska.

Putnici, dakle Talijani i drugi građani koji dolaze u Italiju iz tih zemalja moraju obavezno se kontrolirati jeslu li negativni ili pozitivni na virus Covid 19. Za Rumunjsku kao i za Bugarsku se do 15. listopada produžuje zabrana putovanja. Osim toga u Italiju je zabranjeno dolaziti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije itd. Inače, Italija je do 31. siječnja 2021. produljila izvanredno stanje zbog koronavirusa, a što znači donošenje odluka vezanih za zdravstvenu zaštitu s ubrzanim procedurama.

 

Komentara 3

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:02 08.10.2020.

koje je države stavila hrvatska na listu?

FI
Fijaker13
17:02 08.10.2020.

Italija skida RH s crvene liste na isti dan kad je u RH najveći dnevni rast zaraženih. Nisam protiv tog skidanja (dapače) ali pomalo izgleda dosta nelogično.

NE
nebitnoime
17:07 08.10.2020.

Dobar tajming

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije