Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čistke kadrova

Hrvati na udaru: Predsjedništvo BiH smijenilo dvanaest hrvatskih diplomata

Renata Paškalj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
18.12.2018.
u 18:50

Predsjedništvo je smijenilo i većinu srpskih veleposlanika u Bugarskoj i Češkoj Republici.

Novi saziv Predsjedništva BiH donio je odluku o smjeni najvećeg broja veleposlanika BiH hrvatske nacionalnosti na prijedlog člana Predsjedništva Željka Komšića.

Tako je smijenjena dugogodišnja veleposlanica BiH u Kraljevini Belgiji Lidija Topić – Bouwen, zatim Renata Paškalj u Zagrebu. U Republici Italiji je vjerodajnice nedavno dostavio i veleposlanik Darko Zelenika. Među smijenjenima je i Tomislav Leko, dosadašnji veleposlanik BiH u Mađarskoj.

Video - Vučić i članovi Predsjedništva BiH u Beogradu

U Saveznoj Republici Njemačkoj nedavno je funkciju preuzela i Ankica Gudeljević, a u Poljskoj je veleposlanik iz reda Hrvata bio Ivan Dunđer. U Kraljevini Švedskoj opozvana je veleposlanica Vesna Ćužić, a u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Valentina Marinčić.

Veleposlanik pri Svetoj Stolici više nije Josip Gelo. Lucija Ljubić smijenjena je s pozicije šefice stalne misije Vijeća Europe u Strasbourgu. S pozicije konzulice u Milanu smijenjena je Ružica Udovičić.

Renata Paškalj
1/5

Predsjedništvo je smijenilo i većinu srpskih veleposlanika u Bugarskoj i Češkoj Republici. Iz Crne Gore povučen je Vinko Radovanović, a iz Arapske Republike Egipat Duško Stojanović, Grčke Branko Dokić, a iz Države Izrael Jelena Rajaković. Smijenjen je i veleposlanik u Japanu Borislav Marić, u Kanadi Srđan Lalić, a u Rumunjskoj Mile Vasić, Slovenije Slavko Vučurević, Srbije Lazar Mirkić, Švicarske, kao i Anđelko Grahovac.

Komentara 132

AL
altruist
19:15 18.12.2018.

Bosnjaci vrse agresiju na Hrvate i ovo je nastavak etnickog ciscenja. I daju legitimitet Dodiku da je drzava BiH nemoguca.

TR
trabant7
19:07 18.12.2018.

Nek postave sad imame i vehabije.

BA
badboy2222
19:15 18.12.2018.

Morate znati da Željko Komšić smjenjiva ambasadore isključivo zbog toga sto su Hrvati. Nadam se da je sad malo jasnije na koje su sve načine ugroženi Hrvati. Naravno da ce se sada u Sarajevskim medijima čuti kako ih je Komšić smijenio jer rade protiv interesa države, to je klasična mantra i njihovo manipuliranje. Ni jedan primjer ne postoji da je bilo koji ambasador radio protiv interesa države. Njihov je jedini krimen sto su Hrvati i zastupaju autentične Hrvatske interese. Na njihove ce funkcije razni Nerkezi, Edimi koji ce se za potrebe toga izjasniti kao Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije