Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silenzio stampa

Hrvati među 3.000 putnika kruzera 'Costa Magica' kojeg su u četvrtak pokušali oteti teroristi

costa magica
Foto: Screenshot Youtube
12.10.2014.
u 13:24

Grčka policija je na brodu uhitila jednu ženu i tri muškarca zbog posjedovanja vatrenog oružja.

Na kruzeru “Costa Magica” u grčkoj luci Pirej, ovaj četvrtak se odvijala prava drama, a da većina putnika, među kojima je bilo i Hrvata, toga uopće nije bila svjesna, piše Slobodna Dalmacija koja je informaciju neslužbeno doznala od hrvatskih putnika koji su s još 3000 putnika iz Venecije krenuli na sedmodnevno krstarenje Mediteranom.

 Grčka policija je na brodu uhitila jednu ženu i tri muškarca zbog posjedovanja vatrenog oružja.

Očevici su bili smješteni u susjednim kabinama koje je policija također pregledala i tvrde da je riječ o najmanje četiri pištolja. Tko su vlasnici oružja na koje je policija sumnjala te im je i ostavila poruku na recepciji da se povratno jave, još nije poznato kao ni njihove namjere. Policija ih je ubrzo pronašla te su ih iskrcali s kruzera koji je iz Pireja isplovio s velikim zakašnjenjem. 

Zanimljivo je da vijest o uhićenju četvero putnika zbog posjedovanja oružja na kruzeru nije moguće pronaći ni u talijanskim ni u grčkim medijima. No naši sugovornici, dubrovački pomorci koji plove na kruzerima, kažu nam da to ne treba čuditi. Zbog loše reklame, a time i opasnosti za biznis, od javnosti su ostali skriveni i puno veći incidenti od švercanja oružja.

Luksuzni kruzer “Costa Magica” plovi na ruti od Venecije, Barija, preko Dubrovnika, grčkog Pireja do turskog Izmira. 

Porinut je 2003. godine, a izgrađen i počeo ploviti 2004. godine. Dug je 272,30 metara, a postiže maksimalnu brzinu od 22 čvora. “Magica” prima 2720 putnika, a maksimalno ih može ukrcati 3470, te ima 1027 članova posade. Ima 13 paluba za putnike, zatim 14 dizala, bazene, igrališta, poslovni centar, knjižnicu, zdravstveni centar...

>> Spasili nesmotrene turiste koji su išli razgledati Costa Concordiju

Komentara 4

Avatar Josip_Šimić
Josip_Šimić
18:54 12.10.2014.

Hrvati među 3.000 putnika i terorista kruzera 'Costa Magica' kojeg su u četvrtak pokušali oteti oni koji se zaklinju u Boga i domoljublje i smatraju se za nevine vitezove.

Avatar fredi
fredi
15:10 12.10.2014.

Novinari VL-a, dajte više pogledajte u hrvatski pravopis razliku između "koji" i "kojeg"! Ovaj je naslov jedino točno mogao glasiti: "Hrvati među 3.000 putnika kruzera 'Costa Magica' koji su u četvrtak pokušali oteti teroristi!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije