Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O tome nismo glasali

Hrvati će možda morati ponovno na referendum - o ustavu EU

državni zrakoplov challenger
Željko Hladika/PIXSELL
18.10.2012.
u 15:45

Premijer Milanović zrakoplovom je išao na sastanak Europskog vijeća u Bruxelles. Zbog kvara je propustio susret s kolegama iz Europske socijalističke stranke

U Bruxellesu premijer Zoran Milanović sudjeluje na sastanku Europskog vijeća na kojemu lideri 27 zemalja EU i RH raspravljaju o novom ustrojstvu Unije, odnosno o bankarskoj uniji koja bi donijela veće ekonomsko i političko povezivanje.

Milanović je upozorio da su na pomolu toliko velike promjene da će hrvatski građani možda u skoroj budućnosti morati ponovno na referendum s pitanjem prihvaćaju li promjene europskog ugovora, odnosno Ustava.

– Danas se pripremaju neke odluke koje nemaju velike veze s onim što je Hrvatska potpisala prije godinu dana. Kad smo izlazili na referendum o članstvu u EU, uopće to nismo imali pred očima – rekao je Milanović

Problemi sa zrakoplovom

Državni zrakoplov koji je vozio premijera Zorana Milanovića prema Bruxellesu morao se zbog kvara na generatoru struje vratiti natrag u Zagreb. Premijer Milanović zbog toga je propustio sastanak sa svojim kolegama državnicima iz Europske socijalističke stranke, ali stiže na sastanak Europskog vijeća koji uskoro počinje u Bruxellesu.

Kako neslužbeno doznajemo, posada državnog zrakoplova Challengera ubrzo nakon polijetanja iz Zagreba otkrila je kvar na generatoru struje. Navodno taj kvar nije pretjerano opasan jer je taj zrakoplov, kažu neslužbeni izvori, opremljen rezervnim generatorom pa bi mogao doletjeti do Bruxellesa i s rezervnim, ali posada je procijenila da je najjednostavnije i najsigurnije da se okrenu i vrate u Zagreb. Nakon nekoliko sati, kvar je otklonjen i zrakoplov je ponovno poletio prema Bruxellesu.

Komentara 61

Avatar pupoljak
pupoljak
16:26 18.10.2012.

Zoki, ne sjedaj više u to čudo, nije sigurno, rađe putuj komercijalnom linijom.

DU
Deleted user
16:42 18.10.2012.

@pupoljak: fucka mi se za Milanovica, ali za nas bi svakako bilo jeftinije da leti linijom!!! Jer sat leta Challengera kosta oko 6000 eura. Plus naravno ostali troskovi na destinaciji!

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:01 18.10.2012.

Uf, bilo bi bolje da nisu otklonili kvar i da je morao ostati u Hrvatskoj. Ko zna što će sada opet lupetati tamo i čime će nas osramotiti....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije