Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

Hrvate u institucijama Europske unije čeka oko 250 radnih mjesta

EU
Alen Brodar/VLM
26.10.2011.
u 17:40

Tražit ćemo prevoditelje, tumače, odvjetnike, stručnjake za komunikaciju i slična zanimanja, dakako najbolje od najboljih, rekao je Antony Gravili.

U drugoj polovici sljedeće godine za Hrvate će se otvoriti između 240 i 260 radnih mjesta u institucijama Europske unije, smještenima u Bruxellesu, otkrio je Antony Gravili, glasnogovornik potpredsjednika Europske komisije Maroša Šefčeviča, ujedno i povjerenika za administraciju i međuinstitucionalne odnose.

– Prema formuli koju smo koristili za Irsku, koja je veličinom slična Hrvatskoj, ugrubo bih rekao da će broj Hrvata koji će se zaposliti također biti sličan. Tražit ćemo prevoditelje, tumače, odvjetnike, stručnjake za komunikaciju i slična zanimanja, dakako najbolje od najboljih – rekao je Gravili, ujedno otkrivši da se plaće u europskim institucijama kreću od 1800 eura bruto do 11.500 eura neto, ali takvu plaću ima tek 40-ak ljudi od 55 tisuća zaposlenih u nekoj od institucija EU diljem svijeta.

Natječaji za navedene poslove trebali bi biti raspisani sredinom sljedeće godine, a više informacija o svemu moći će se naći na internetskoj stranici www.eu-careers.eu.

Komentara 28

KA
kajinx
15:43 27.10.2011.

Konačno je jasno da se Hrvatska prodaje za 250 radnih mjesta ! Koja pokvarenost „naših“ političara ! Hrvatski Sabore, sačuvaj Hrvatsku.

DU
Deleted user
18:01 26.10.2011.

koje unije? ova bi mogla veceras izdahnuti

JA
jamanuša
12:01 27.10.2011.

......ne tako davno je bilo 83% Jugosravena pa možeš misliti koliko če se u uniji uposliti Hrvata- možda zbrojimo na prste jedne ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije