Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE PUTA KAŽNJAVAN

Hrvat u Njemačkoj osuđen na 4 mjeseca zatvora, pa se požalio sucu: 'Ja sam najtužnija osoba na svijetu'

Pixabay/Ilustracija
Autori: Vecernji.hr, Fenix
02.05.2021.
u 10:56

“Htio sam nešto dati svojoj djevojci”, opravdao je optuženi krađu

Nakon posjeta liječniku čija se ordinacija nalazi u dvorcu Laufenu Gornjoj Bavarskoj, 37-godišnji Hrvat iskoristio je priliku te je u svoj ruksak stavio vrećice za perilicu rublja, okvir za slike i kutiju za alat koje je pronašao na ulaza. Ukupna vrijednost predmeta bila je 80 eura.

“Htio sam nešto dati svojoj djevojci”, opravdao je optuženi krađu, prenosi Fenix magazin.

No, nije imao sreće. Nedugo nakon toga, na željezničkoj stanici Laufen kontrolirali su ga službenici savezne policije. Već je tamo bez opravdanja priznao krađu.

“To nije moj stil”, rekao je u sudnici, navodeći probleme s mentalnim zdravljem kao okidač. Njegov otac umro je od Corone prošle godine. Nakon što je u prošlosti koristio teške droge, optuženi je na zamjenskom programu.

Sudac Christopher Lang podsjetio je Hrvata na njegovo posljednje suđenje u srpnju 2020. godine, gdje je također optužen za krađu. Tada je osuđen na novčanu kaznu od 1.200 eura, a muškarac je tada uvjeravao suca : “Nikad više. Nećemo se više vidjeti.” Tu kaznu 37-godišnjak trenutačno plaća na rate.

No, nakon tri novčane kazne, sada mu je ipak izrečena zatvorska kazna. Državno odvjetništvo zatražilo je osam mjeseci zatvora , koji se mogu uvjetno suspendirati. Sudac Christopher Lang presudio je s četiri mjeseca i dvogodišnjim rokom kušnje. Hrvatu je savjetovao: “Molim te, prestani s tim.”

Hrvat je zatražio “psihološku pomoć”, jer mu trenutačna terapija ne pomaže. Izjavio je da želi ponovno raditi i tako riješiti svoje probleme. “Ja sam najtužnija osoba na svijetu”, požalio se Hrvat, kojemu je sudac Lang preporučio da se samostalno posavjetuje s psihologom.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
12:38 02.05.2021.

Jad i bjeda. Lopov je lopov. Neigra ulogu da li je Hrvat ili Hrvat s putovnicom. Drogeraš mazno par stvari, mislio utopiti za 50 €, kupiti fix i gotovo. Ali revni policajci ga uhapsili. Treba da odsjedi svoju kaznu. Onda ispočetka

LA
lajh1985
16:09 02.05.2021.

To odprilike 600 kuna pa fino dobije kaznu,a umjesto da je ostao kod nas do 2 soma kuna mu ne mogu nista

BA
Barbasmora
17:22 02.05.2021.

Kako samo mogu ovi Njemci sudit pripadniku Božjega Cro naroda!? Vidi se da je pošten i Bogu vjeran! A one nevjerne izbjeglice bez dokumenta!? Svi naši ekonomski migranti u zapadnoj civilizaciji imajo dokumente!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije