Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA BUVLJAKU

Hrvat u Njemačkoj dobio kaznu od 2 tisuće eura zbog Hitlera i svastike, Sudac: Niste ovo primjetili?

Ilustracija gramofona
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/4
02.11.2019.
u 12:00

Hrvat neumorno je tvrdoi da nije primijetio ploču, a da ju je primijetio “odmah bi ju uništio vlastitim rukama” te je to "nešto što ni sam ne može podnijeti”.

Hrvat (54) koji živi u bavarskoj našao se pred njemačkim sudom zbog toga je protivno njemačkim zakonima isticanja oznaka i simbola zabranjenih organizacija prodavao na buvljaku  gramofonsku ploču s likom Adolfa Hitlera i kukastim križem.

Iako se sporni počinitelj žalio na prvotnu presudu i kaznu od 1600 kuna, sad je dobio kaznu od 2000 eura i mora platiti sudske troškove.

“Sadržaj kutije sam površno pregledao. U kutiji su bile gramofonske ploče narodnih pjesama i Rolling Stonesa”, tvrdio je Hrvat na sudu, prenosi Fenix. Sudac se nadovezao pitanjem: “Niste vidjeli tako upečatljivu ploču?”, a 54-godišnjaka su prijavili posjetitelji Flohmarkta gdje ga je nakon toga pronašla policija.

Hrvat je neumorno tvrdio da nije primijetio ploču, a da ju je primijetio “odmah bi ju uništio vlastitim rukama” te je to "nešto što ni sam ne može podnijeti”. Sudac mu, međutim, nije povjerovao te izglasao finalnu kaznu od 2000 eura.

Komentara 98

PA
Pahor
12:21 02.11.2019.

A to je bila ploca Hitlers greats hits? Ili imate nesto jog gluplje za izmisliti?

DU
Deleted user
14:10 02.11.2019.

Po toj logici, ne bi se smjelo niti gledati filmove s tematikom iz 2. svj. rata. Kažnjavati radi prodaje rabljene gramofonske ploče, bez obzira što je na naslovnici!? Smiješno.

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
13:04 02.11.2019.

Možda u tom trenutku nije bio ubrojiv?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije