Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOSTA MI JE RADITI ZA KIKIRIKI'

Hrvat pokrenuo raspravu na Redditu: Trebam li prihvatiti posao za toliku plaću?

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
17.09.2021.
u 14:12

Radi se o poslu IT podrške kupcima, no maksimalna plaća koju se može dobiti je tek 4.200 kuna

Na Redditu se pojavila rasprava najon što je jedan Hrvat upitao treba li prihvatiti posao za plaću od 4.200 kuna.

- Otkazni rok mi je taman jučer završio, nisam se ni na burzu još prijavio, ali sam našao novi posao. Imam pravo na naknadu od burze sve do prvog mjeseca 2022. i usteđevinu tako da nije da sam na 0 i jako očajan - počeo je svoju priču Hrvat i nastavio:

- Radi se o poslu IT podrške kupcima, serveri i tako to. Full obuka, ugovor za stalno, plaćeni seminari/certifikati za daljnje obrazovanje, rad od kuće... Ali plaća je minimalac, a maksimum koji možeš imati je cca 4.200 kn, rade se noćne, blagdani itd...

Objasnio je kako očekuje još dva poziva za razgovor za posao, ali riječ je o sličnim poslovima za plaću od 5.000 kuna, ali na ugovor od šest mjeseci.

Htio bi prihvatiti prvi posao, ali kaže da mu je dosta više raditi za 'kikiriki'. Zbog toga je upitao korisnike Reddita što bi oni učinili na njegovom mjestu.

- Nema šanse. Ovo je posao za nekog s ulice. Support agenti L1 podrške u ZG-u imaju minimum 5.500 kn. Ti ćes se "ubijat" od posla i petkom i svetkom za mizeriju od 4.200 kn. Kažeš ima noćnih. Još da je posao 8-4 ili 9-5 bi bilo OK - jedan je od komentara.

Drugi mu je savjetovao da bude na burzi rada i uzme naknadu te da polako traži posao.

- Procijeni koja ti je razlika između naknade s burze i te plaće pa odluči hoćeš li uzet posao il ne. Mislim da ti se za tisuću kuna ne isplati ako misliš da možeš dobit bolju ponudu. A i uvijek možeš otići na bauštelu na crno pa ćeš imati dvije plaće - savjetuje mu netko.

VIDEO Osnovan sindikat dnevnih migranata: Zarađuju u inozemstvu i ne žele plaćati porez u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 11

FA
fajlpz
14:38 17.09.2021.

I onda se čudimo da ljudi odlaze.Ma dajte oće li s time zasnovati obitelj i rješiti stanbeno pitanje.

PO
polifonije
15:48 17.09.2021.

Komunizam je prošlost koja je upropastila Hrvatsku. U tržišnoj ekonomiji je zakon ponude i poražnje. Očito je tvoja ponuda vrlo skormna, ako misliš da vrijediš više onda i ponudi više

DU
Deleted user
14:52 17.09.2021.

To je kapitalizam- što manje plate tebe, to više će ostat njima tako npr djelatnici po trgovačkim centrima se rasturaju od posla za cca 4 000 kuna a menadžeri koji ih ganjaju 15-20 000😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije