Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ ZLOČINA

Hrvat kraj Maribora oteo 22-godišnjakinju, policija ga sumnjiči i za druge zločine

slovenska policija
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
07.10.2019.
u 07:52

Mariborska policija poručila je da se nastavlja kriminalistička istraga protiv mladića i pozvali su sve koji su možda biti njegove žrtve da im se jave.

Slovenska policija uhitila je hrvatskog državljanina (26) kojeg sumnjiči za pljačku, otmicu i seksualno uznemiravanje. Policija ga također sumnjiči za oružanu pljačku u području  Miklavža koja se odvila dan ranije prije, te otmicu muškarca u kolovozu, 

Mariborska policija objavila je detalje zločina koji se odvijao 2. listopada. Osumnjičeni je oteo 22-godišnju ženu u blizini Maribora koja se htjela uključiti u promet na glavnoj cesti kad joj je 26-godišnjak svojim vozilom blokirao cestu, izašao maskiran iz automobila i prisilio je da ga odvede na drugu lokaciju u njegovom automobilu. 

- Sumnjičimo muškarca za seksualno uznemiravanje, ali ne i silovanje - izjavio je glasnogovornik mariborske policije Miran Sadl na konferenciji za medije, piše 24ur. 

Sadl je kazao da je hrvatski državljanin koji ima privremeno prebivalište u Mariboru ukrao 22-godišnjakinji mobitel i novčanik. Odvezao ju je na mjestu gdje ju je i oteo i zaprijetio joj je da ništa ne govori policije jer će je promatrati. Nakon što joj je uputio prijetnju, odvezao se u njezinom automobilu koji je kasnije pronašla policija. 

Hrvat je uhićen već sljedeći dan, blizu adrese na kojoj 26-godišnjak živi. 

On je osumnjičen i za oružanu pljačku. Krajem rujna zapriječio je put 36-godišnjoj vozačici u Miklavžu u Dravskom polju, uperio pištolj i zatražio da joj preda novčanik. No, kad je vidio da je prazan, bacio joj je novčanik u kanal i odvezao se.  

A 23. kolovoza je, uz pomoć dva Slovenca, u središtu Maribora oteo 37-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. Mariborska policija još istražuje ovaj incident, a Hrvatu je u međuvremenu određen pritvor.

Mariborska policija poručila je da se nastavlja kriminalistička istraga protiv mladića i pozvali su sve koji su možda biti njegove žrtve da im se jave.

Komentara 4

ST
stjepanovic
08:40 07.10.2019.

Hrvat.. Mislite manjinska spodoba s Hrvatskim drzavljanstvom

KA
kajinx
14:21 07.10.2019.

Dok nema imena znamo tko je!

DU
Deleted user
12:00 07.10.2019.

Neka ga isporuče hrvatskom " pravosuđu " pogotovo ako je član domoljubne stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije