Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SUKOBA

Hrvat iz Krnjaka tvrdi: Nisam ja napao Srbe, nego oni mene!

juric
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
18.05.2010.
u 15:10

Josip Ljevar, predsjednik HDZ-a Krnjak i zamjenik načelnika općine, tvrdi da su pojedinci namjerno ispolitizirali slučaj međususjedske prepirke.

Šokiran sam istupom SDSS-a i udruga u Krnjaku, jer su otvoreno stale na stranu Milorada Merđana, koji tvrdi da sam ga napao. No, dogodilo se upravo suprotno - prolazio sam automobilom pored njegove kuće, on me je zaustavio na cesti i počeo vikati da sam mu uništio kuću u kojoj sam živio osam godina. Tražio sam da mi objasni što sam to uništio i kada sam krenuo za njim prema kući, uzeo je neku granu i njome me udario po ruci. Pao sam, a nakon toga je došla njegova žena i odmicala ga od mene. To je prava istina, ispričao sam to i policiji, a oni su mi predložili da mi ozljede pregleda liječnik. Nisam išao doktoru i taj sam izgred odlučio zaboraviti, ali sada, kada vidim kako su neki u stanju lagati, žao mi je što nisam odmah zvao policiju – rekao je Božo Jurić.

Josip Ljevar, predsjednik HDZ-a Krnjak i zamjenik načelnika općine, tvrdi da su pojedinci namjerno ispolitizirali slučaj međususjedske prepirke.

– SDSS i udruge u Krnjaku unaprijed su osudili čovjeka, a da nitko nije saslušao i njegovu stranu priče, koja se bitno razlikuje od one koja je objavljena, a radili su i pritisak na policiju – rekao je Josip Ljevar.

– Njihovo ponašanje u ovom slučaju ne pridonosi širenju dobrih međunacionalnih odnosa, nego njihovu zaoštravanju, a naštetilo je i odnosima između HDZ-a i SDSS-a – dodao je.

– HDZ i naseljeni Hrvati ne žele politizaciju takvih slučajeva. Zbog toga nismo slali priopćenja kada je prije godinu dana jedan član SDSS-a automatskom puškom zapucao prema susjedu, umirovljenom hrvatskom branitelju i ocu osmero djece, zbog nekih međususjedskih nesuglasica. Slučaj smo prijavili policiji i oni su odradili svoj posao, a pojedinci iz SDSS-a to su htjeli zataškati – rekao je J. Ljevar, kojemu se priopćenje udruga čini kao osuda svih naseljenih Hrvata.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar best vocal
best vocal
21:45 18.05.2010.

1991 godine iz tog krnjaka su bili vrlo četnički nastrojeni prema svemu što je Hrvatsko, izgleda da im oluja nije bila dovoljno upozorenje, da poštivaju ovu državu.

MA
max221
11:43 19.05.2010.

Ljudi se moraju okupit oko stranke koja štiti hrvatske interese a ne kradezea. U krnjaku i svim drugim mjestima gdje su njihov koaliciski partner....srbima se sve daje dok nas zakidaju.

CM
crna mamba
21:33 19.05.2010.

Sve mi nekako miriše na novu traktorijadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije