Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glupa odmazda

Gradonačelnik Hrvat u središtu afere! Guverner Christie se ispričao

Chris Christie
Foto: CNN Screenshot
1/6
09.01.2014.
u 18:35

Nakon što je afera izbila u javnost, pojavili su se i novi e-mailovi u kojima Wildstein izjavljuje da će to biti "težak studeni za malog Srbina"

Chris Christie, guverner savezne države New Jersey, kazao je danas kako nije umješan u aferu oko namjernog zatvaranja mosta George Washington te da nikada nije imao namjeru napakostiti Marku Sokolichu, gradonačelniku Fort Leeja hrvatskog porijekla, javlja CNN.

Christie se javno ispričao jer je njegova zamjenica u rujnu 2013. namjerno zatvorila dva traka na jednom od najprometnijih mostova u zemlji što je prouzročilo prometne gužve u gradiću Fort Lee. Sumnja se da je učinjeno ustvari osveta Marku Sokolichu jer Christieju nije pružio političku potporu.

– Nikada nisam tražio odmazdu jer nisam mislio da nam je učinio nešto loše – kazao je republikanac Christie te utvrdio kako Sokolich nikada nije bio na ''njegovom radaru'' kao netko čiju bi podršku tražio. Dodao je i kako je ''ponižen'' i ''zgrožen'' ponašanjem nekih pojedinaca u svom timu te da je za njihovu odgovornost oko stvaranja gužvi na mostu saznao tek jučer.

Glup potez

Podsjetimo, cijelu aferu izazvala je Christiejeva zamjenica i voditeljica osoblja Anne Kelly.

– Vrijeme je za malo problema u prometu za Fort Lee – napisala je Kelly u e-poruci poslanoj 13. kolovoza.

– Razumio sam – odgovorio joj je David Wildstein, jedan od bliskih Christiejevih suradnika i bivši djelatnik Port Authorityja, tvrtke zadužene za upravljanje prometom u državama New York i New Jersey.

Mjesec poslije Wildstein je, kao što mu je i sugerirano, prouzročio prometni kolaps u Fort Leeju i zatvorio dva traka na mostu George Washington, jednom od najprometnijih mostova u zemlji. Traci su zatvoreni 9. rujna, prvog dana škole, što je dovelo do masovnih gužvi i preusmjeravanja prometa u sporedne ulice. To je rezultiralo i kašnjenjem policijskih i vozila hitne pomoći koja su bila na intervencijama vezanima uz slučaj nestalog djeteta i jedan srčani udar. Kolaps se dogodio samo nekoliko tjedana nakon što je gradonačelnik Fort Leeja Mark Sokolich, navodno, odbio pružiti potporu Christieju na izborima.

Nije odbio podršku

Sam Sokolich izjavio je da nikad nije izričito odbio podržati guvernera. Sumnjao je da bi mogla biti riječ o osveti, no s optužbama se povukao sve dok u medije nisu procurili e-mailovi.

– Kad sam doznao da je zaista riječ o namjernom činu, nisam mogao vjerovati da bi netko mogao biti toliko sitničav da ugrozi dobrobit jedne cijele zajednice. Zahtijevamo ispriku te da se netko obrati ljudima koji su na hitnu pomoć čekali tri ili četiri puta dulje nego inače. Moraju se ispričati obiteljima koje nisu stigle dovesti djecu u školu te nadoknaditi sve troškove koji su u četiri dana nastali zbog ove situacije – rekao je Sokolich za HuffPost.

Nakon što je cijela afera izbila u javnost, pojavili su se i novi e-mailovi u kojem Wildstein izjavljuje da će to biti "težak studeni za malog Srbina". Sokolich je napomenuo da nije Srbin nego Hrvat te kako je ta izjava "uvredljiva za sve Srbe".

Komentara 13

KO
kolarjeva3
19:04 09.01.2014.

Baš ništa bez Hrvata !!

AS
asi2013
13:14 09.01.2014.

Kod ovakve izjave, pomišljam da može biti ipak samo Srbin, jer kao Hrvati, njih se može prozivati i vrijeđati kako hoćeš! Samo nemoj prozivati Srbina. I to da kaže navodni Hrvat.

Avatar Serbinovo
Serbinovo
18:38 09.01.2014.

Da je znao da je Hrvat sigurno nebi se osvetio malom Hrvatu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije