Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOK TRAJE SPOR

HRT vratio Hrvoja Zovka na posao i odmah ga suspendirao

Hrvoje Zovko
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
28.11.2018.
u 19:48

Mjesečno će mu se isplaćivati polovica plaće.

Dva mjeseca nakon što je dobio izvanredni otkaz, zbog čega je podigao tužbu, Hrvoje Zovko, HTV-ov urednik, ujedno i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, vraćen je na HRT, ali odmah i suspendiran.

Kako doznajemo, usvojivši Zovkov zahtjev, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić donio je prošli tjedan odluku da se, do završetka sudskog spora, Zovko vrati na posao, na mjesto urednika-koordinatora. No, u istoj odluci piše i to da se Zovka odmah i privremeno udaljuje s posla te da mu se mjesečno isplaćuje polovica plaće.

Vezano uz ovaj slučaj s HRT-a su poručili da ne komentiraju radno-pravne odnose, dok je sam Zovko kazao:

– Kako je izvanrednim otkazom, čiju ću nezakonitost dokazati na sudu, ugrožena moja egzistencija, iskoristio sam svoje pravo koje mi omogućava Zakon o radu. Stoga sam, do okončanja sudskog spora, zatražio povratak na posao na radno mjesto na kojem sam bio do izvanrednog otkaza 25. rujna.

Pogledajte izlazak Ivice Todorića iz Remetinca:

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
19:51 28.11.2018.

Što je bilo s onom drugaricom koja je druga Zovka na Fejsu u opsežnom pismu optužila za fizičko i psihičko nasilje, udaranje, gušenje i slično? Pojeo ju mrak ili cenzura?

RI
rimac444
22:11 28.11.2018.

JRT je zločinačka organizacija koja terorizira društvo, širi manipulacije i mržnju,i kontaminira demokraciju Tu zločinačku nametnutu organizaciju treba likvidirati

OK
okolo
21:27 28.11.2018.

desetak tisuca kuna, noge u zraku..i tako par god...i ja bih kao Rvoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije