Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat priopćenjima

HRT: Nećemo dozvoliti RTL-u da nas uvuče u svoje probleme

HRT
Mišo Lišanin
08.02.2012.
u 15:46

Reagirali su na tvrdnju J. Zulla da je HRT lani u prosincu prekoračivao dopušteno vrijeme oglašavanja

Johaness Zull,  predsjednik Uprave RTL-a, podigao je jučer popriličnu prašinu prvo otvorenim pismom Vijeću elektroničkih medija koje proziva za pristranost, a zatim i izjavama u emisiji RTL Danas.

>>RTL: Zašto smo samo mi dobili upozorenje za prijevod filmova

Zull je, naime, optužio HRT da je u prosincu 2011. prekoračivao dopušteno vrijeme oglašavanja, što je izazvalo reakciju prozvanog nakladnika. U odaslanom priopćenju, iz HRT-a poručuju da je "iznošenje ovakvih neistinitih i neutemeljenih optužbi od strane drugih sudionika na medijskom tržištu neprimjereno".

– HRT ističe kako drugi sudionici na medijskom tržištu nisu mjerodavni niti ovlašteni za ovakve ocjene. Jedino mjerodavno tijelo za donošenje takvih ocjena je Agencija za elektroničke medije s kojom HRT ima kvalitetnu suradnju. Također, HRT želi naglasiti kako odbija biti uvučen u probleme koje RTL ima s mjerodavnim regulatorom – piše u priopćenju.

 

Komentara 6

PE
pemec
17:30 08.02.2012.

RTL ima ne samo problema sa Vijećem već je u zavadi i s gledateljima koji se užasavaju njihovg zabavnog i \"informativnog \" progama u kojem nas izvještavaju koliko puta se Ševe nacionale tjedno prasne, je il Ciganović stavio u čubebe pola kile silikona ili mašćobu iz dupeta i koliko je koštao kaputić kujice silikonske šupljoglave starlete. Da je pameti u Vijeću našlo bi se načina uzeti koncesiju tom smeću koje truje našu djecu i sugerira da se jedino u životu isplati biti blesav i raspašoj !

Avatar Juki
Juki
17:34 08.02.2012.

Upravo sam RTL i RTL2 izbrisao s liste programa! I ostat će tako dok ne vrate Z3!

SI
sinaj
17:38 08.02.2012.

Treba pronaći bilo kakvu mogućnost, u zakonskim okvirima naravno, da se to smeće istjera iz Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije