Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA

Hrelja najavio prosvjed umirovljenika ako se ne podigne cenzus dopunskog zdravstvenog osiguranja

Silvano Hrelja
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/3
05.12.2019.
u 21:00

- Argument snage su naši umirovljenici, većinom u ruralnim sredinama gdje je taj problem naročito izražen nego primjerice u gradu Zagrebu gdje je prosječna mirovina oko 3.500 kuna - istaknuo je Hrelja

Poslije prosvjetara kao i roditelja djece s posebnim potrebama pred prozor premijera Andreja Plenkovića mogli bi doći i brojni autobusi s umirovljenicima iz cijele Hrvatske. Najavio je to predsjednik HSU Silvano Hrelja koji je rekao kako takva mogućnost postoji ukoliko Vlada odbije inicijativu HSU-a čiji aktivisti prikupljaju potpise na peticiju protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja i povećanja cenzusa.

Govoreći na ovu temu Hrelja je rekao da kada vas Vlada odbije, ili na neki način kaže da je to što radite populizam, a ne shvaća sudbinu 250.000 ljudi, onda pojačavamo argument snage.

- Argument snage su naši umirovljenici, većinom u ruralnim sredinama gdje je taj problem naročito izražen nego primjerice u gradu Zagrebu gdje je prosječna mirovina oko 3.500 kuna. Pozovete građane da vam pomognu, a poruka je prejaka kada po cičoj zimi građani u dobi od sedamdeset godina skupljaju potpise za svoje dopunsko osiguranje, rekao je Hrelja.

Dodaje da ako ih odbiju da su spremni ići Plenkoviću pod prozore i to svaki dan po nekoliko autobusa punih umirovljenika iz cijele Hrvatske koji su izgubili dopunsko osiguranje. 

Komentara 11

ZA
zarko815
22:28 05.12.2019.

Drug vječiti parazit sjetio se da i on može pomoći rušenju vlade.

DU
Deleted user
22:15 05.12.2019.

Ovaj je vječiti penzić.Koliko ima radnog staža može se izbrojati na prst jedne ruke isto toliko ima dana u Domovinskom ratu,čitavih sedam dana.Uvlačio se svima.Jeli Zoki dao naputak što trebaš reći.

DU
Deleted user
21:35 05.12.2019.

I što kaže Milanović na ovu inicijativu? Jel podržava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije