Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozvao na odustajanje

Zastupnik HRAST-a o LGBTIQ odjelu u knjižnicama: 'To je nametanje ideologije'

Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.02.2018.
u 11:36

Svaku ranjivu skupinu treba zaštiti, ali ovdje se, smatra Zekanović, radi o nametanju jedne ideologije na opasan način.

Imamo obitelj koju čine majka i otac i druga opcija zapravo ne postoji, svoj djeci ne bi trebao biti dostupan LGBTIQ sadržaj, ocijenio je zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović komentirajući mogućnost da se u knjižnicama u Hrvatskoj organiziraju LGBTIQ odjeli. Pozvao je Stručni odbor Hrvatskoga knjižničarskog društva, koji zasjeda danas u podne, da odustane od odluke koja bi otvorila vrata takvim odjelima u svim knjižnicama u Hrvatskoj.

- Ovaj put otvara vrata da sutra uz odjel za mladež imamo LGBTIQ odjel u svim knjižnicama. Ovo je uvertira da se diljem Hrvatske uvedu takvi odjel. Danas postoje knjižnice koje imaju te sadržaje i oni su dostupni onima koji ih žele. To je uvertira da taj sadržaj bude dostupan svoj djeci što je po meni vrijednosno neprihvatljivo. Gdje će odvesti ova odluka, ja ne znam. Što će LGBTIQ lobi napraviti sljedeće, ja ne znam. Hoće li sutra biti plakati i radionice u svakoj knjižnici, ne znam – kaže Zekanović te dodaje kako je svaki čovjek "jednako vrijedan, ali svako ponašanje nije". Svaku ranjivu skupinu treba zaštiti, ali ovdje se, smatra Zekanović, radi o nametanju jedne ideologije na opasan način. 

- Zašto ne bismo napravili odjel za budiste, blokirane i branitelje? Ima cijeli niz odjela koji imaju prioritet nad ovim odjelom. Ovdje se radi o političkoj agendi, a ne zaštiti ranjive skupine. Ako ćemo već jednu skupinu izdvojiti, onda se idemo pozabaviti nekom skupinom koja je mnogo zastupljenija u ovom društvu. Sutra će biti direktiva da sve knjižnice u Hrvatskoj imaju taj sadržaj. Sve tekovine koje preuzimamo od tobože napredne Europe nisu dobre. Ne znači da je sve što dolazi iz Nizozemske dobro. HRAST apelira da Povjerenstvo ne donese odluku, to nam je primarni cilj, vidjet ćemo kako će se situacija rasplesti – tvrdi Zekanović. Sve ima posljedice na djecu, dodaje, jer mala djeca su kao spužva.

- Svaki čovjek je jednako vrijedan, ali svako ponašanje nije jednako. Imamo obitelj koju čine majka i otac i druga opcija ne postoji zapravo – zaključio je Hrvoje Zekanović. 

Komentara 9

DU
Deleted user
11:52 16.02.2018.

Sasvim ispravan stav. To podržava ogromna većina hrvatskog naroda. Problem je u uplašenim i ovisnim novinarima koji su prisiljeni pisati to što pišu.

Avatar mofo
mofo
12:25 16.02.2018.

IQ? Što to znači? To neko udari po tipkovnici pa si nadodaju slova?

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:52 16.02.2018.

propaganda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije