Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'GLASUJTE PROTIV'

HRAST: 'Hrvatska će tom konvencijom biti na meti agresivnog dokumenta'

europski parlament
Foto: Reuters/PIXSELL
12.09.2017.
u 12:40

Konvencija je stupila na snagu 2014., a Hrvatska se još uvijek nalazi u grupi država koje su je samo potpisale

Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku pozvao je u utorak hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu da glasuju protiv ratifikacije Istanbulske konvencije jer taj međunarodni ugovor, koji je pravno jači od hrvatskih zakona, ugrožava vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod i hrvatski nacionalni identitet.

"Hrast se svesrdno zalaže za borbu protiv svakog nasilja, a pogotovo protiv tako strašnog nasilja kao što je nasilje nad ženama i djecom. Vjerujemo da, što se tiče osude tog nasilja, postoji konsenzus svih društveno političkih čimbenika u Hrvatskoj. Stoga bismo trebali stvarati i ratificirati dokumente koji bi bili općeprihvaćeni, pa time i učinkoviti, a ne dokumente poput Istanbulske konvencije koji pod krinkom borbe protiv nasilja nad ženama podmeću borbu protiv tradicionalnih obiteljskih vrijednost", stoji u priopćenju Hrasta.

Istanbulska konvencija traži od država potpisnica borbu protiv svih društvenih stereotipova, onih negativnih, ali i onih pozitivnih, poput braka te klasičnih roditeljskih i obiteljskih odnosa, pa Hrast smatra da će na meti "agresivnog i isključivog dokumenta" biti i veći dio hrvatske kulture, tradicije i običaja, kao i temelji kršćanstva.

"Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku čvrsto će i beskompromisno stajati u obrani i promociji hrvatskog nacionalnog identiteta, hrabro prokazujući ovakve 'mućak' dokumente i boreći se stvarno protiv svakog nasilja", poručuje ta stranka u priopćenju.

Prema najavama iz Ministarstva demografije, obitelji i mladih, u Hrvatskoj bi zakon o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija) trebao biti upućen u proceduru do kraja godine.

Konvencija je stupila na snagu 2014., a Hrvatska se još uvijek nalazi u grupi država koje su je samo potpisale.

Komentara 17

Avatar whack.tack
whack.tack
13:18 12.09.2017.

sorry, ali obitelj i zajednica je postojala jos u makeno doba. kada imas obitelj imas i nekoga tko ce ti pomoci i neces biti sam. moderni vladari zele usamljene jedinke i sve rade da od nas naprave ovce a onda ce i konacni ishod biti iskljucivo u NJIHOVIM rukama.

DU
Deleted user
19:43 12.09.2017.

Sad očekujem navalu Elton John stavova

CI
cicibela
14:30 12.09.2017.

Treba izbrisati svaki identitet pojedinca da bi globalizacija tj. Svjetska Vlada uspjela pokoriti svijet. Spolni, obiteljski, nacionalni, vjerski... identiteti su velika prepreka uspješnoj vladavini male šačice elitista. Nastoje iščupati korijene čovječanstva. Sotonisti u punom zamahu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije