Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KAZNIONICI LEPOGLAVA

Hranu odbija 27 zatvorenika

30.12.2008.
u 18:49

Previranja u zatvorskom sustavu nastavlju se. Najnovije “krizno” žarište je Kaznionica u Lepoglavi u kojoj od 28. prosinca ujutro 27 zatvorenika odbija uzimati hranu. Kako je priopćilo Ministarstvo pravosuđa, nije riječ o štrajku glađu, nego zatvorenici odbijaju uzimati zatvorske obroke te hranu kupuju u zatvorskoj trgovini. Razlog najnovijeg odbijanja uzimanja hrane jest nazadovoljstvo izazvano oduzimanjem nedopuštenih stvari.

Riječ je o improviziranim spužvastim i drvenim dijelovima namještaja koje su zatvorenici neovlašteno izradili u radionicama kaznionice, objašnjeno je u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Ti predmeti nađeni su u pretragama zatvoreničkih ćelija, koje su napravljene sukladno pojačanim mjerama sigurnosti koje se primjenjuju tijekom blagdana.

Kaznionica u Lepoglavi u posljednje je vrijeme pod povećalom javnosti, prije svega zbog pogodovanja pojedinim zatvorenicima. Zbog toga je Ministarstvo pravosuđa tamo poslalo inspekcijski nadzor, a pokrenuto je nekoliko stegovnih i kaznenih postupaka, protiv sadašnjih i bivših djelatnika kaznionice.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije