Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugačije od konkurencije

Hotelijeri otkrili hoće li spuštati cijene: 'Trčanje za gostom neće puno toga donijeti'

Nakon popuštanja mjere u Opatiju stigli prvi turisti
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/8
06.06.2020.
u 09:02

Lošinjani gostima koji borave sedam i više dana poklanjaju trajektne karte

Dio hotelijera traži veću pomoć od države, a ostaju zatvoreni za što je ministar turizma Gari Cappelli ustvrdio da nije dobro. Dio njih, za razliku od stranih konkurenata, niti ne razmatra spuštanje cijena.

''S obzirom na to da čujem da su druge zemlje znatno spustile svoje cijene, mislim da bi i mi trebali isto tim putem krenuti'', kaže Zagrepčanka Andrea za dnevnik.hr

Ne slažu se s tim kvarnerski hotelijeri. ''Nismo baš pristalice nekih velikih popusta jer mislim da u ovom trenutku trčanje za gostom neće baš puno toga donijeti'', smatra Goran Fabris, predsjednik Uprave hotelske tvrtke u Crikvenici.

Od 32 opatijska hotela, trenutačno je njih 14 otvoreno. U turističkoj zajednici grada Opatije planiraju iznenađenje za svoje goste, a nisu jedini na Kvarneru.

''Unutar destinacije je dogovor svih dionika da se ne ide sa spuštanjem cijena, nego da se za određenu cijenu koja već je daju određene akcije, odnosno popusti'', otkrio je direktor Turističke zajednice grada Mali Lošinj Dalibor Cvitković pa tako Lošinjani gostima koji borave sedam i više dana poklanjaju trajektne karte.

Privatni iznajmljivači također ne razmišljaju o smanjenju cijena.

''Cijene su korigirane negdje do 10-15 posto, s time da je tek počeo buking i naravno da će se cijene korigirati ovisno o ponudi i potražnji'', kaže savjetnik za obiteljski turizam Nedo Pinezić.

Kvarner je auto-destinacija koja je blizu emitivnih tržišta. Južnije u Dalmaciji situacija je puno gora. U vodički hotel s 440 soba u ponedjeljak stižu prvi gosti u tri sobe.

''Država mora biti malo fleksibilnija što se tiče potpora za ljude koji rade jer uvjet je da ne smijemo biti blokirani, a mi smo blokirani jer nemamo prihod to je prva stvar, a druga stvar je da moramo dobiti nekakvu injekciju likvidnih sredstava'', rekao je Domagoj Grgić, direktor hotela u Vodicama.

Likvidna sredstva trebali bi dobiti od turista, a hoće li ih hrvatske cijene ove godine odbiti od odmora vidjet će se za manje od mjesec dana.

Ključne riječi

Komentara 7

MA
maximinimax
09:11 06.06.2020.

A što da trče, mogu se oznojiti. Treba samo jaukati i dat će država

SW
Sweet
09:35 06.06.2020.

Ovi ugostitelji, hotelijeri, iznajmljivači samo kukaju. Nema djelatnosti koja je manje oprezovana od njihovih, a i to muljaju.

Avatar EtTore
EtTore
12:16 06.06.2020.

koji pristup turizmu!?! pa Vama triba turizam ukinuti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije