Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječko sveučilište

Hotel Mursa postat će studentski dom sa 250 kreveta

Studenti
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
06.03.2015.
u 10:49

Planira se i pokretanje studija Arhitekture, Primaljstva, Farmacije, Kineziologije, Sociologije i Kreativne terapije

Nekadašnji Hotel Mursa u Osijeku postat će studentski dom s približno 250 kreveta. Država će tu zgradu u širem središtu Osijeka prebaciti u vlasništvo Sveučilišta J.J. Strossmayera. Potvrđeno je to na sastanku s ministrom Vedranom Mornarom.

- Tvrtka koja trenutno upravlja tim objektom je u stečaju pa ćemo pokušati preko Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom što prije riješiti vlasničke odnose – rekao je ministar Mornar. Sveučilište bi, dogovoreno je, trebalo biti bogatije za još nekoliko državnih zgrada pa bi tako ona u Gundulićevoj 10 trebala pripasti Ekonomskom fakultetu.

Sadašnje prostorije Građevinskog fakulteta bit će, nakon njihove selidbe u kampus, na raspolaganju Medicinskom fakultetu. Čelnici ministarstva obećali su tehničku pomoć u arheološkim istraživanjima i izradi projektne dokumentacije u zapadnoj dijelu kampusa, gdje su predviđene zgrade Elektrotehničkog, Prehrambeno-tehnološkog i Pravnog fakulteta.

Planira se, rečeno je, i pokretanje niza novih studijskih programa, među kojima su Arhitektura, Primaljstvo, Farmacija, Kineziologija, Sociologija i Kreativna terapija.

>>Željko Turkalj novi rektor osječkog Sveučilišta

>>Na osječkom Sveučilištu bit će mjesta za 2234 brucoša
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije